{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
225 visninger | Oprettet:

Erik N
Erik N
Tilmeldt:
14. sep 2012
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 3

køb af mtb {{forumTopicSubject}}

Jeg 188 cm høj og kampvægt på 90 kg + 50 år og søger hjælp til indkøb af mtb. Jeg tænker hardtrail 29" med mindre noget for mig overbevist om 27,5"
Det skal være med hydraulisk skivebremse. Det skal være 2X11 gear og der skal være med air forgaffel. Jeg hare 3 i kikkerten Radon ZR Team 29 8.0 og KTM ULTRA Ride 29 22S XT og sidst Grand Canyon AL SL 8,9 men ønsker andre indspark til plus minus 10000kr. Glæder mig til at hører jeres mening og hjælpKommentarer på:  køb af mtb
 • #1   17. mar Har du kørt mtb før?

 • Erik N
  Erik N Tilmeldt:
  sep 2012

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 3
  #2   17. mar Jeg har i mine unge dage kørt motor cross, det lugter lidt af mtb, så jeg startet for ca. ½ år siden med en brugt mtb cykel da mine knæ ikke kan tåle at løbe mere. Jeg er blevet helt tosset med mtb, det er lige mig


 • #3   17. mar Jeg ville sige at du skulle prøve at leje en full suspension cykel og en hardtail for at prøve forskel


  Og mon ikke 1x11 er rigeligt medmindre du mente 2x10


 • #4   17. mar Jeg vil egentlig ikke komme ind på hvilke mærker, som jeg mener du bør kigge efter, men mere typen af mtb.

  Min holdning er, at alle nye mtb'ere burde starte på det, som kaldes en "trail" mtb. Den vil helt automatisk give brugeren noget mere selvtillid, idet trail cyklens geometri er mere tilgivende end en XC (cross country). Et lidt fladere kronrør vil hjælpe dig på stejle nedkørsler, længere akselafstand giver stabilitet og typisk lavere tyngdepunkt hjælper dig i svingene.

  Så helt kort vil jeg anbefale dig IKKE at købe en XC mtb, og prøve at finde en forhandler, som har andet end XC cykler. Hvis en forhandler får 1000 mile blikket på, skulle du gå hen at nævne noget omkring geometri, trail, tyngdepunkt etc., så videre til næste forhandler.

  Bikecycles i det nordlige Sjælland har en del spændende stående. (jeg har ingen aktier i firmaet ).

  Ellers har Bikeradar lige netop berørt emnet, som jeg lidt er inde på. Se blot bort fra deres valg af en full suspension trail mtb - kunne lige så godt være en hardtail trail.

 • Erik N
  Erik N Tilmeldt:
  sep 2012

  Følger: 1 Emner: 2 Svar: 3
  #5   18. mar jeg kan godt se hvad du mener TS, men jeg syntes ikke at have det problem som vist i video. Balancen er fin fra min tid med motor cross (tror jeg), selv med min brugte 26". Men som Peter skriver så skulle jeg måske leje og så kan det da godt være at jeg får en anden opfattelse.. Men hvilke forretninger har disse leje tilbud?

 • #6   18. mar Hvis du er 50 år og forholdsvis ny, så giver det ingen mening at købe en XC fuldblodsracer. Du vil få langt mere ud af at købe en mere trail orienteret cykel, den er nemmere at håndtere og kommer nemmere over de forhindringer du møder, den er mere stabil på nedkørsler, og du vil IKKE være langsommere på de lige stræk hvis du køber den rigtige

  Og hvis jeg tolker dine svar så er du allerede hoppet på click pedaler, hvis du er det så prøv lige at overveje fordelene som begynder på flats, og NEJ det går ikke langsommere for dig fordi du kører på flats, folk der påstår at en alm motionist er meget hurtigere på click har ikke fattet hvordan man kører på flats ✌️✌️


 • #8   19. mar Ha et åbent sind og lyt til nørderne...

  Kig på noget andet end du oprindeligt havde planlagt og drop klik pedaler og enig med de andre. Køb noget andet end racer mtb og iøvrigt så vil du få en fed cykel under alle omstændigheder for 10.000 og det vil du blive glad for.


  Inspiration

  http://www.merida-bikes.com/en_int/bikes/mtb-hardtails/b-hardtails/2017/big-trail-600-6365.html

  Og den spiser racer mtb til morgenmad

  Go vind!


Kommentér på:
køb af mtb