{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
505 visninger | Oprettet:

Vænner man sig til en trail cykel? {{forumTopicSubject}}

Hej CG

Jeg skal til og have mig en ny MTB igen da jeg har solgt min 29 hardtail.
Det var en Cube LTD, har haft Specialized Epic, Trek Superfly osv med XC cykler

Nu er jeg på udkig efter en 27,5 har jeg besluttet mig for. Har været ude på et par stykker og prøve den størrelse af og det syntes jeg er fedt. Der skal ske noget nyt engang imellem.

Jeg har været ude og prøve en Giant anthem 2 og en Giant Trance 2, begge til omkring 19.000.
Jeg føler mig 100% hjemme på anthem lige med det samme hvorimod Trance føles mærkelig i svingene, men utrolig blød og køre og hoppe på. Begge er med drop post som jeg ved jeg vil have på den næste ged.
Trance er 150mm, hvor Anthem er 120mm.

Mit spørgsmål er, om det er et spørgsmål om tid før man vænner sig til og køre trail, og derfra har det meget sjovere end på en XC, eller skal jeg holde mig til det der føles bedst lige nu hvor jeg har prøvet dem i 30 min?
Ved også godt at Anthem er lavet lidt mere trail orienteret dette år men er det nok?

Eller er der andre cykler til samme eller lidt billigere penge der er bedre (kørestil, siddestilling og udstyr)???

Har alle dage kørt XC, men nok også fordi der næsten altid er blevet solgt xc cykler rundt omkring, og nu er trail bølgen begyndt og springe frem.
Jeg elsker og have det sjovt på en MTB, køre ned ad, hoppe, tekniske trails, jeg bliver aldrig konkurencerytter selvom jeg godt kan lide og tage med for sjov.Kommentarer på:  Vænner man sig til en trail cykel?
 • #1   16. apr Gå efter trail cyklen... Det duer. Og ja, man lærer hurtigt at få den rundt, og du kommer til at undre dig over hvorfor du overhovedet gad køre på en xc-låge...

 • #2   16. apr Du er solgt efter den første tur 😀

 • #3   16. apr Fedt og høre
  er der andre trail cykler med god value for money jeg kunne have overset?


 • #4   16. apr Nu er jeg jo tilhænger af hardtail har lige fået sådan en her https://www.cotic.co.uk/product/solaris
  Den føltes fuldstændig rigtig efter første nedkørsel. De laver også nogle fede fullys


 • #5   16. apr Whyte T130RS vinder mange tests....

 • #6   16. apr Har selv en trance 1 2017 lige pt, det er en kongecykel og du vænner dig lynhurtigt til den. Jeg havde før en Anthem SX som er meget lig den nye med længere gaffel. Jeg havde sgu taget den trance, den kan du også tage med til Alperne og div DH spor uden probs

 • #7   16. apr Jakob hvor finder man den whyte henne?
  Den koster 3995 £ hvor jeg kan finde den. Det er liiiige over mit budget


 • #8   16. apr Hva med en spectral al 5 ex
  Den koster ca 16.000
  Er det bedre eller dårligere end giant


 • #9   16. apr Santa Cruz Bronson

  Det er en fin trail bike... Her er min..

 • #11   16. apr Velkommen over på den anden side - her er mega spass.
  Lidt andre modeller i din jagt:

  Commencal Meta HT AM
  Ragley Marley
  Ragley MmmBop
  Bird Zero TR
  Bird Zero AM (kører jeg selv)
  Orange Crush

  Ja, det er noget andet at fyre rundt på de danske spor på en trail/AM ged, end den typiske danske 10kg XC. Ud fra dine sidste bemærkninger om, hvad du synes er sjovt, så vil jeg bestemt sige, at du har gang i noget af det rigtige for dig. Man bliver afhængig af deres lave tyngdepunkt og resten af den sjove geometri.


 • #12   17. apr Om du kan vænne dig til en trailer er vel ret beset noget du først finde ud af når du har købt en og kørt på den....

  Min egen holdning er at er at så længe jeg cykler så skal jeg prøve noget nyt så ofte som pengepunge tillader det, det bliver jeg en bedre rytter af og det skærper min interesse og indtil videre så holder det stik.

  For dit budget har du et kæmpe udvalg af cykler. Glem fullys og gå efter noget med 120 - 130 mm vandring foran. Og det vil hvis du bruger 19000 bliver en ganske hurtig cykel under alle omstændigheder.

  Det største problem med trail cykler er at det er komplet umuligt at prøve dem da udvalget herhjemme er håbløst. Måske 29er butikken

  Hvis du virkelig vover dig ud på dybt vand så kan en 27.5 + bike måske også være en mulighed, det bliver med stor sandsynlighed min næste cykel måske en specialize fuse eller merida big trail, kona honzo eller dartmoor primal +

  Spring ud i det og køb en trailer det er godt for kroppen! • #13   17. apr Jeg er ved at oprette en Canyon Spectral her på CG lige nu, og som jeg skriver i kommentaren:

  Plejer at vælge cyklen så stejl som muligt, så denne er min første cykel med så slack geometri. Det tog lidt tilvænning og jeg havde fortrudt lidt til at starte med. Nu er jeg rigtigt glad for valget. Denne cykel er langt fra den dyreste jeg har haft, men den er til gengæld KLART den skønneste jeg har prøvet. KONGE cykel til så fantastisk pris! De varmeste anbefalinger herfra.

  SÅ ja, det kræver en smule tilvænning, men hold da op jeg er glad for den nu.. Jeg kommer aldrig tilbage på XC cykel..

  Held og lykke med valget.


 • #14   17. apr Du vil vende dig til følelsen af cyklen, men dens egenskaber vil, sjovt nok, ikke ændre sig
  En cykel med mere vandring VIL føles mere blød / tung at cykle på.

  Men det er svært at svare på hvilken cykel du skal vælge.
  Hvis du blot ligger og drøner rundt i danmark, så er der ikke de helt vilde behov for en cykel med 150mm vandring


 • #15   17. apr Jeg vil mene den Spectral du snakker om, er langt bedre end Giant'en.. Det er direct sales og ingen fordyrende mellemled.. Skulle jeg ha en Specialized, Scott eller andet "almindeligt" mærke, med samme udstyr som den Spectral jeg har valgt, havde prisen været 75% dyrere..

  De Spectral der hedder EX, er med SRAM gear, mens de andre er med Shimano.. Derfor valgte jeg også en EX'er..

  Hvor er du fra? Canyon har testcenter i Randers, hvor du kan lave en aftale om at komme og prøve deres cykler? • #16   17. apr #15

  Johnny: har du overvejet om der kan være ting på en cykel du ikke kan vurdere ud fra summen af stumperne?

  en BMW 5 serie med samme udstyr som en Citroën c3 er jo i følge din logik ikke værd at købe, fordi den er dyrere.

  Er det så ren snobberi?

  Giant har et langt bedre og veludviklet stel og affjedring end Canyon, og du kan gå forbi din cykelhandler og brokke dig hvis der er problemer.

  Jeg siger ikke din nyindkøbte Canyon er en dårlig cykel, men som du selv skriver er det din første rigtige mountainbike, så du har ikke rigtig noget reference punkt endnu.


 • #17   17. apr Hvor skriver jeg min første rigtige mountainbike? Jeg har kørt Specialized Camber, Lapierre 729 carbon, S-Works Stumpjumper osv, så synes jeg har haft mange fine cykler.. Denne er bare klart den der gir mest value for money og den fedeste geometri jeg har kørt på..

  Er Canyon ikke samme kvalitet som Giant? Det er da underlige Canyon vinder så mange priser og tests.. Deres rammer gennemgår da temmeligt mange tests, målinger osv, så jeg tvivler på der er noget som helst, der er bedre ved en Giant eller Specialized ramme..


 • #18   17. apr For mig er det geometrien og måden affjedringen virker på som afgør det. Xc-race cykler er ikke rigtige mountainbikes, sammenlignet med din Canyon. Hvilket du også selv skriver kræver tilvænning.

  I en test på nettet kan cyklen lige så godt være vurderet ud fra at der sidder nogle bedre stumper på eller at anmelderen har haft cyklen gratis i en periode. Det er jo meget subjektivt. En tysk test vinder tyskerne som regel.


  Folk som arbejder med cykler proffesionelt har som regel et andet syn på diverse mærker end den enkle forbruger som forståeligt nok er ret forblændet over sin nyindkøbte et-eller-andet-mærke cykel. Det vigtigste er at du er glad for det du kører på. Men det er måske lidt forhastet at anbefale din cykel frem for en anden, fordi du har en bedre bagskifter eller coatede gearkabler. Dyrere stumper betyder for mig bare dyrere vedligehold når jeg knækker min bagskifter af eller har slidt min kassette op. Selvfølgelig indenfor et vist niveau, jeg kører ikke ligefrem med 8s stumper længere, men om der sidder en gx bagskifter eller en xx1 kan være ligegyldig.


  Når du har haft din cykel i en længere periode og prøvekørt andre cykler i samme kategori, har du et bedre referencepunkt.


  Hvis du også får den der "forbrugs" avis ind af døren hvor de anmelder alt muligt underligt, vinder de billigste majs sgu altid. Tænk over hvad begrebet reklame egentlig dækker over.


 • #19   17. apr Folk der arbejder med cykler professionelt, anbefaler aldrig nogle af direct sles cyklerne, netop fordi dt de selv tilbyder, ikke kan konkurrere.. Jeg ved ikke hvad "8S" stumper er? Jeg har selv valgt en cykel, hvor jeg mener at man får super fin kvalitet, men bestemt ikke det dyreste. Om jeg kan spare 43 gram på en bagskifter eller 150 gram på gaflen, kan være super ligemeget. Specielt for en tyksak som mig.. Der kan spares MANGE kg på egenvægten først.. Men det arbejder jeg på.. Jeg har valgt 6.0 EX'eren, fordi der kører man med SRAM GX 1x11 drivlinie, PIKE gaffel og fordi cyklen er testet FANTASTISK rigtigt mange gange. Både af GMBN, FLOW, Enduro (som dog er tysk, men kan læses på engelsk) osv.. Jeg er dårlig til tysk, så jeg læser ellers aldrig tyske tests.. Den er også i år, valgt som årets trail cykel, dog i WMN udgaven..

 • #20   17. apr om du køber en direct sales cykel eller ej, skal dine hjul stadig rettes op, dine dæmpere skal serviceres, og det kan du ikke få ved direct sales. nogen kan klare det selv, men det er ikke alle som har udstyret og håndværket

  Noget som canyon kunder kan risikere at lide under, at lang reklamationstid, og i visse situationer er kundeservicen heller ikke i top, netop fordi du kommunikerer med billeder, mails, og du ikke har en direkte kontakt til firmaet.

  Jeg siger ikke din canyon er en dårlig cykel, men du må forstå at der er negative sider i at skære "mellemmanden" væk, og de påvirker især dig som kunde.

  Som jeg ser det, er din canyon et springbræt til en endnu sjovere cykel.. For næste gang du skal handle cykel, vil du have noget som er endnu bedre..


 • #21   17. apr Enig, MEN.. Canyon har jo test- og service center i Randers.. Men selvfølgelig ikke til ret meget gavn, for folk i sønderjylland, Fyn eller på Sjælland..

  Endnu bedre? Det findes ikke.. LOL (Ironi KAN forekomme!)


 • #22   17. apr Hvis du møder mig på sporet en dag så må du gerne prøve en tur;) • #23   17. apr På dig? LOL

  Jeg plejede at handle i Rold Skov Cykel Shop, og Hasse sælger også Santa, så jeg har mulighed nok for at prøve dem, men det tør jeg slet ikke.. Tænk nu HVIS den er så fantastisk mange penge værd, som den koster.. Så skal jeg jo til at leje konen ud på timebasis for at spare sammen.. Det er hun næppe tilfreds med..

  Jeg prøvede Hasses S-Works Epic WC på et tidspunkt, og den var sørme lækker, men i dag er jeg bare slet ikke til den type geometri mere.. Og det er vel i bund og grund kun det tråden handler om? Valg af cykel er skide svært.. Og det kan det også være at skifte geometri / type.. Men JEG anbefaler bestemt skift til Trail, da jeg synes cyklen hjælper en så meget mere end en XC cykel gør.. Man får lige 7.4% mere selvtillid på en trailcykel, når man har vænnet sig til den. Det tog mig en lille måneds tid, men som sagt tidligere, så kommer jeg næppe tilbage på XC nogensinde..

  Og uanset om du vælger X-Zite (stakkels dig) eller S-Works, så held og lykke med det herfra..


 • #24   17. apr Stefan R - kan jeg så ikke lige så godt vælge anthem hvis jeg ikke får brug for 150mm som Trance har ?

 • #25   17. apr Johnny S - jeg er fra Silkeborg. Tør heller ikke købe en cykel igen hvor jeg ikke er helt sikker på geometrien. Giant er jeg sikker på er en M

 • #26   17. apr Jeg var heller ikke sikker på størrelsen, så jeg ringede til Canyons testcenter i Randers og prøvede cyklerne.. Og det er det bedste jeg har gjort.. 90% sagde til mig jeg skulle ha Medium, men jeg endte på en large, og den er spot on..

  Men den mulighed har du i hvert fald.. Du kan prøve flere modeller og størrelser.. Det er bare at aftale en dag med dem. De er super flinke og hjælpsomme..

  Men jeg tror faktisk du vil være bedre tjent med en Neuron (den nye udgave af Nerve) med 120 mm vanding.. Der får du også super meget for pengene og den starter ved 10.999,- Det kører min knægt på (en 8.0'er) og han er også voldsomt tilfreds..

  https://www.canyon.com/da/mtb/neuron/


 • #27   21. apr Jeg står også og vil skifte fra en hardtail til en trail cykel.
  Jeg har dog prøvet en 29" Stumpjumper, som jeg dog syntes føltes lidt for stor og tung i det..
  så jeg tænker en trail cykel med 27.5 og 120-130mm.
  Min hardtail er en Radon, som jeg har været meget glad for og har derfor kigget i den retning igen.
  Hvad siger i til deres Skeen trail 9.0?
  Den har en kronrørsvinkel på 67,5° og altså lidt mere slack end f.eks. den Neuron som også bliver nævnt.
  https://www.bike-discount.de/en/buy/radon-skeen-trail-9.0-582561/wg_id-7249


 • #28   21. apr #27
  Nu fåes trail cykler også som hardtails, så du behøver ikke gå fully-vejen for at få en sjov geometri.

  Nu bliver jeg nok lidt mtb-snobbet, men jeg synes, at du bør kigge mere ud end til Cube/Radon, Canyon segmentet. Ganske givet nogle gode og velkørende maskiner, men personligt synes jeg, at der godt må komme lidt "kulør" på valget af cykelmærke. I relativ samme prisklasse som din linkede Radon, så se lidt på denne Commencal Meta Trail V4.2 - bare som et ud af en del alternativer.

  https://www.commencal-store.co.uk/Mobile/meta-trail-v42-essential-black-2017-c2x19921113


 • #29   21. apr Den ser fed ud den Meta!
  Nu siger du "en del alternativer", må jeg høre et par bud mere?
  Jeg havde oprindeligt tiltænkt mig en YT Jeffsy, men efter at have prøvet den Stumpjumper, vil jeg gerne have en lettere og mindre cykel men med samme aggressive geometri.
  Og jeg er ening i, at en Radon måske er det kedelige valg, men den har 27.5" hjul, lav vægt(fra 12,4kg), aggressiv geometri og 120-130mm. vandring.
  En Santa Cruz 5010 ville være lækker!
  Men 20k er mit max budget..


 • #31   21. apr Hahaha!
  Det er helt sikkert nogle spændende cykler, som jeg lige vil have kigget på. Især Bird'en virker lækker!
  Men Radon'en er ikke skubbet helt ud af billedet endnu.


 • #33   21. apr Min stemme, ligger stadig på denne.. (En af dem.. Alle gir super meget for pengene..)

  https://www.canyon.com/da/mtb/spectral/


 • #34   22. apr den nye anthem kan snildt bruges som trail cykel men den trance gør det sateme også godt selvom den har længere vandring, den vobler ikke i bag hvis du kører tons pga den måde den er opbygget. Du kan så også snildt tage den med på ture til udlandet og køre alt hvad du magter at smide den ned ad

 • #35   22. apr Min trance klar til trailcup i Ry i dag

 • #36   22. apr Den er sgu fed maller!

  Held og lykke med løbet


 • #37   22. apr #35 Har du et billede af den, med sorte dæk?

 • #38   22. apr

 • #39   i dag kl. 09:49 Lige en Update
  Efter en uge med nørderi for:
  Hvad man kunne få til en go pris
  Udstyr ift pris og hvad jeg egentlig kræver på mit "hadetsjovt niveau"
  Geometri

  Så fik jeg bestilt mig en Canyon Spectral Al 5.0 ex.
  Valget stod mellem Giant Trance (tabte pga prisen, 18.999) Focus Vice Sl ( kunne også få den lokalt til 15.000 men den tabte på billigt udstyr og udseende i sidste ende) og så Spectral ( her fik jeg en mail fra Canyon i fredags at der var udsalg i weekenden så jeg sparede lige 1600 på den model = 14.199,-) win win
  Så selvom jeg godt kan lide og købe lokalt, så kunne de 4500 godt bringe mig på andre tanker.
  Tak for hjælpen, ses på sporene


 • #40   i dag kl. 09:51 TS - Den on one ser godt nok lækker, med masser af kram udstyr til en skarp pris

 • #41   i dag kl. 10:48 Tillykke og fedt med en tilbagemelding på hvad det endte med... Det er med til at højne en debat tråd!

 • #42   i dag kl. 14:31 Har du overvejet at du ikke skal betale fuld pris på en cykel i en butik?
  Ikke at Canyon er en dårlig cykel. Men du skal lige sammenligne priserne rigtigt.


 • #43   i dag kl. 14:54 Ja det ved jeg godt Kenny
  Jeg vil nok bare ikke komme i nærheden af de 15000 for den Trance når de sælger dem som varmt brød. Nu skal man tage alt med et gran salt men ville måske kunne få et par pedaler og 500 af prisen hvis jeg var heldig


Kommentér på:
Vænner man sig til en trail cykel?