{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Hvilken cykel er det?

582 visninger | Oprettet:

Har købt denne cykel på auktion. Aner intet om den, men cykelhandleren som jeg har været nede ved sagde, at stellet vidst nok var af mærket "Alan". En dernede fra mente at stængerne ved stellet var titanium og samlingerne aluminium, mens en anden mente det hele var aluminium.
Jeg er lidt nysgerrig efter at høre, om der er nogle der kan fortælle mig lidt mere om den ud fra de billeder jeg har vedhæftet og evt. værdien.

Mvh. Niklas

Niklas S
Mand | 33 år | Oprettet: 11. aug 2016


Kommentér på:
Hvilken cykel er det?
  •   31. aug 2016 Hej, jeg tror bestemt ikke det er en Alan, som godt nok samlede stellene med muffer af aluminium, men der er rørerne (aluminium, senere også carbon rør) limet og presset ind i mufferne. Det her ligner mere den måde den franske fabrik Vitus samlede stellene deres stel. Der står i øvrigt også Huret på en label på stellet, og de lavede cykel komponenter og måske også stel.
    Jeg tror stellet er fra 80erne, selv om Campagnolo delene ser ud som til at være fra 70erne. Labelen kan dog også blot henvise til baggearet, idet Huret meget tidligt lavede et baggear med titanium dele, som ligner dit, se http://www.velovilles.com/en/parts/derailleurs-shifters/Success-Titanium-Derailleur-back.html
    Jeg har en annonce med en Alan cykel her på Feltet, hvor du på billederne tydeligt kan se forskellen på metoden, stellene er lavet.
    At dette stel er samlet med mufferne skyldes sikkert, at man nok kunne købe rør brugbare til cykelstelproduktion, men før engang omkring 1990 var det nok kun raketfabrikkerne i USA og Sovjet, der kunne svejse i dette metal.


  •   13. aug 2016 Prøv Velopress på Facebook. De har ret godt styr på retro-cykler, og hvis der er tale om et titaniums-stel med helt originale dele, kunne det sagtens være den er en god sjat penge værd for samlere. smiley

  •   12. aug 2016 Det kan du se på stel nr. hvis det er dansk

Annonce