4 tips til et bedre kontormiljø

4 tips til et bedre kontormiljø

1. okt 2020

Dette indhold er sponsoreret

At skabe rammerne til det perfekte kontormiljø kan være en udfordring, men det er i den grad vigtigt for udførelsen af arbejdet og medarbejders trivsel. Dårlige kontormiljøer medfører dårligt helbred, og dermed et dårligt stykke arbejde med sig. Vi giver derfor her fire tips til et bedre kontormiljø og derfor bedre arbejdsydelse og trivsel blandt de ansatte.

  1. Godt indeklima

Et godt indeklima er noget af det vigtigste, når det kommer til et godt, men i den grad også et sundt, kontormiljø. Et godt indeklima behøves ikke være vanskeligt at skabe. Man kan med fordel inddrage planter, der vil sørger for at omdanne udåndingsluften til ilt igen og dermed øge kvaliteten af luften. Et godt tip er også at sørge for at skabe gennemtræk flere gange i løbet af en dag, så man får skiftet luften ud. Hvis der skal mere til, kan man eventuelt overveje et nyt eller bedre ventilationssystem.

  1. Vandpost

Sørg for medarbejderne drikker rigeligt med vand ved at inddrage vandposter i indretningen af kontoret. Ved dette opfordrer man til at drikke vand og sørger for at holde sine medarbejdere hydrerede. Dette kan blandt andet forebygge hovedpiner og andet sygdom, der vil tynge arbejdet og arbejdspladsen generelt.

  1. Aktiviteter

Der skal være plads til aktivitet på arbejdspladsen. Aktivitet giver både fornyet energi, men bidrager samtidig til en sundere livsstil og dermed også til et bedre helbred. Man kan inddrage aktivitet på arbejdspladsen ved for eksempel et bordtennisbord, her kan folk både røre sig, men også møde nye mennesker og socialisere med sine kollegaer. Tag en cykeltur, mens du arbejder ved at anskaffe dig dette bord, hvor det er muligt at røre sig, mens man sidder ved sit arbejdsbord. På denne måde kan man bidrage til en mere effektiv arbejdsindsats.

  1. Farver

Inddrag farver på kontoret for at undgå den kedelige kontor stemning. Farver giver liv og har en positiv effekt på medarbejderne. Farver kan nemlig vække glæde og endda inspirere, så arbejdsgangen forbedres.


Disse fire tips ville være med til at danne rammerne for det perfekte kontor, hvor der både er mulighed for fordybelse, en aktiv hverdag, men også et inspirerende miljø. Inkorporér derfor disse ting, der passer ind på jeres kontor og som passer til medarbejderne.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x