Cykelauktioner

Cykelauktioner

27. aug 2018
Er du den stolte ejer af en havelåge eller en el-cykel, eller er du måske på markedet efter et tohjulet transportmiddel uden anden motor end din egen? Der er i hvert fald ikke tvivl om, at cyklen er populær som aldrig før. I alle landets større og mindre byer stiger antallet af cyklister proportionelt med prisstigningerne på offentlig transport.

En ny cykel er nemlig en engangsudgift mens bussen, toget eller metroen er en løbende udgift, du hele tiden bliver mindet om.

Er du på udkig efter nye hjul til at transportere dig til og fra arbejde eller skole kan en cykelauktion måske være noget for dig.

Stjålne cykler; nej tak.
Det første mange af os tænker, når vi køber en cykel på en auktion eller måske via en anden brugtvare-base, er, om cyklen nu er stjålet og om vi risikerer at løbe ind i den tidligere ejer, hvis den er.

Du kan dog være ganske rolig og købe din nye cykel med rigtig god samvittighed, for køber du en cykel på en auktion har den altid været et smut forbi politiet og har fået sit stelnummer tjekket i deres database. Bliver cyklen ikke fundet derinde får den en attest, der viser dens stelnummer og verificerer, at den er blevet købt på den og den dag hos Campen Auktioner, eller hvor du finder din drømmecykel.
Selv afholder politiet også jævnligt auktioner på de cykler de finder eller får indleveret og også her, vil du få en attest på cyklen, så du har dit på det tørre, hvis du skulle løbe ind i cyklens tidligere ejer en dag – bare husk at have attesten på dig, hver gang du stiger på cyklen.

Se, rør og afprøv
Når der afholdes en cykelauktion, vil der som udgangspunkt være det, der kaldes syn, inden auktionen begynder. Det betyder at du har mulighed for at gå rundt blandt de udbudte cykler og se, røre og tjekke. Du kan ikke tage en tur på nogle af cyklerne, men du kan snildt tjekke dækkene, bremserne, kæden og gearene. Det giver dig en stor fordel, når buddene begynder at flyve gennem luften.
Når du har udset dig den eller de cykler du vil byde på, skal du huske, at der oveni den pris du byder, kommer et salær til auktionshuset og i visse tilfælde også moms. Du kan altid spørge ind til, hvilket ekstra udgifter du skal være opmærksom på, så du bedre kan regne ud, hvad du ønsker at betale for cyklen i alt og derefter indrette dine bud efter det.

Når du går til en auktion i stedet for at købe en cykel på en online auktion har du den fordel, at du kan byde på alle de cykler du ønsker indtil du måske får en med hjem til en fornuftig pris. Byder du derimod online kan du ved at uheld ende med at vinde flere auktioner eller gå glip af den du helst vil vinde, fordi der er så mange at holde øje med på en gang.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x