De 5 vigtigste ting du bør medbringe når du cykler

De 5 vigtigste ting du bør medbringe når du cykler

18. jun 2020
Skal du ud på en længere cykeltur? Så er der nogle ting der er vigtige at tage med dig, for at du kan få den bedste oplevelse på din cykeltur.  Med andre ord vil vi give vores anbefaling på det vigtigste cykelgear til, når man skal have med på en længere tur. Som udgangspunkt betegner vi en længere cykeltur som mere end 10 kilometer, men dette kan afhænge af lokation og vejr. Listen bliver præsenteret i tilfældig rækkefølge.

Cykelhjelm
Når man skal ud og cykle, så er sikkerheden højt prioriteret, og derfor anbefaler vi, at man altid skal have en cykelhjelm på. Det gælder også, hvis man kun skal cykle 1 kilometer. Man skal altså ALTID have en cykelhjelm på når man cykler, uanset hvor dygtig man er eller hvor langt man skal cykle. Inden for cykelhjelme findes der mange former og modeller, men det vigtigste er, at den er godkendt og den virker. Afhængig af ens cykel niveau eller ens formål med at cykle, findes der forskellige typer hjelme. Skal man cykle meget langt på kort tid, er det vigtigt at have en hjelm der ikke vejer så meget. Er man et varmt sted eller får man varmen hurtigt, kan det anbefales at købe en med huller i, så varmen kan komme ud. 

Forplejning
Når man skal ud på længere ture, er det især vigtigt, at man har væske og kulhydrater med, fordi man forbrænder mange kalorier og sveder meget på en cykeltur. Angående væske skal man altid have vand med, og det kan anbefales at have noget væske med der indeholder sukker, fordi det bringer hurtigt energi til kroppen. Denne væske kan være juice eller energidrik. Angående mad kan man medbringe gel, barer eller noget andet deres optages hurtigt i kroppens system som for eksempel frugt. 

Lås
Når man er ude på en længere cykeltur, sker det oftest at man stopper op af den ene eller anden grund. Det vil være rigtig træls at miste sin cykel, fordi man lige skulle lade vandet eller købe en muslibar i den lokale kiosk. Derfor anbefaler vi altid at tage en lås med på farten. Find en let lås at have med, det kan f.eks. være en foldelås, som er nem at folde sammen, så den ikke fylder så meget. Hvis du skal have en ny lås, så kig efter en forsikringsgodkendt lås, fordi hvis låsen ikke er forsikringsgodkendt, så dækker forsikringen ikke. Det er ikke så fedt at have låst sin cykel, og så ikke få hjælp af forsikringsselskabet… så kunne man lige så godt have sparet pengene til en lås.  

Gå ikke ned på udstyret
En fjerde ting på listen er cykeludstyr. Cykeludstyr kan være en fordel af mange grunde, fordi det har mange funktioner. Cykeludstyr kan være cykeltøj og cykelsko, og det er vigtigt at have noget godt udstyr med på turen, da det giver komfort. For det første fordi det er lavet til kunne komme af med varmen når man cykler, og for det andet fordi det ikke vejer så meget. Derudover har cykeltøj lommer, hvor du kan opbevare din mad, barer, mobiltelefon eller cykelkort. Er der ikke plads nok her, kan man købe en cykeltaske, som findes i mange størrelser. Endeligt anbefales det især at man har et par gode cykelbriller med på turen, så man ikke får vind, insekter og andre fremmedlegemer i øjnene. 

Pumpe og slange
Når man er på farten, er der altid risiko for at man kan punktere. Når uheldet er ude, kan der være virkelig langt hjem med en flad cykel og cykelsko som eneste fodtøj. Derfor anbefaler vi, at man altid har minimum én ekstra cykelslange med, og noget til at pumpe luft i det med. Det kan enten være en håndpumpe eller CO2 pumpe. Desuden er det vigtigt at have dækjern med, så man kan få den gamle slange ud. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x