Elcykel testen 2020: Sådan finder du din nye elcykel

Elcykel testen 2020: Sådan finder du din nye elcykel

28. sep 2020

Elcykler er i løbet af ganske få år blevet den foreløbigt  vigtigste cykeltrend i det 21 århundrede, hvilket bestemt også kan ses på salget herhjemme. Flere og flere danskere vælger nemlig at vrage deres gamle jernhest til fordel for en ny motorudgave. Og fordelene ved at foretage dette skift er mange. Elcykler kommer nemlig med mange fordele, som du ganske enkelt ikke vil finde hos almindelige cykler. Men hvilken elcykel skal du så vælge i et i forvejen tæt pakket marked? Læs derfor denne elcykel test, og kom et stykke nærmere et endegyldigt svar.

1. Hvilken type elcykel passer bedst til mig og mine behov?

Hvilken type elcykel der passer bedst til netop dine behov er nok det allervigtigste du skal spørge dig selv om, når du begynder at kigge dig om efter en ny elcykel. Dit valg bør nemlig i høj grad af dine faktiske behov. Heldigvis er det danske marked smækfyldt med et utal af lækre (og til tider knap så lækre) modeller. Men hvad nu hvis du ikke ligefrem tør kalde dig selv for elcykel ekspert? Chancerne er nok gode for at du vil føle dig en smule overvældet ved mødet med de mange modeller på nettet. Så hvis du allerede nu føler dig på fuldstændig bar bund, så kan det muligvis hjælpe dig at se de følgende 4 populære elcykel kategorier:

  •          Unisex elcykler
  •      Mountainbikes/MTB
  •      Fatbikes
  •      Foldbare elcykler
  •      Elcykler med lad


Lad os derfor dykke lidt dybere ned i de forskellige typer, så du efter at have læst denne elcykel test vil kunne træffe et langt mere velovervejet valg.

2. Unisex elcykler

Lad os begynde med langt den mest almindelige type elcykel herhjemme. Unisex elcyklen passer nemlig til en bred vifte af forskellige formål, og kan som navnet antyder anvendes af både mænd og kvinder. Disse klassiske elcykler kommer typisk med et sporty design, og et væld af forskellige funktioner – alt afhængigt af hvilken prisklasse du vælger selvfølgelig. Det gode ved unisex elcykler er deres store alsidighed, gør dem særdeles velegnede til både bykørsel såvel som de længere pendlerture. Så hvis dine behov er forholdsvist ukomplicerede, så vil en unisex elcykel være det helt oplagte valg. En unisex cykel vil nemlig kunne håndtere stort set det hele; fra lange flade strækninger, korte byture med mange stop til bakket terræn. Se et godt udvalg af unisex elcykler på boxbike.dk.

3. Mountainbikes/MTB

Hvis du til gengæld mere er til offroad kørsel i et af landets mange naturområder, så kunne  du i stedet for en unisex model kaste blikket i retning af en mountainbike med motor. Disse fremragende elcykler minder i det store og hele om de klassiske MTB cykler, og er således designet til kørsel på et ujævnt og bakket terræn. Den store forskel mellem almindelige MTB cykler og el mountainbikes er naturligvis motoren på sidstnævnte., hvor den kraftige motor er beregnet til at give dig en hjælpende hånd med på vejen – når det dog alligevel bliver lidt for broget på skovstierne. Så hvis du er på udkig efter en robust elcykel til offroad kørsel, der helt bestemt kan klare en masse ”mishandling”, så vil du bestemt ikke gå galt i byen med en montainbike/MTBelcykel.

4. Fatbikes

Når dette så er sagt, så findes der faktisk i dag et glimrende alternativ til ovennævnte mountainbike – nemlig de såkaldte Fatbikes, der snart er at finde på enhver elcykel test med respekt for sig selv. Fatbikes udmærker sig med dens ekstra brede dæk nemlig ved at være en af de sjoveste elcykler at køre på overhovedet. Netop de bredere dæk gør denne type elcykel perfekt til kørsel i selv det løseste sand eller på det stejleste underlag. Selv hvis du ikke lige skulle have et godt naturområde i nærheden, så vil en Fatbike også sagtens kunne anvendes til bykørsel. Faktisk er Fatbikes helt ideelle til at lave tricks og hop fra kantsten og mure. Du skal blot sørge for at købe en model med god affjedring, så du ikke brækker halebenet når cyklen rammer gaden igen.

5. Foldbare elcykler

Næste elcykel er intet mindre end som skabt til tilværelsen i de større byer. Der er nemlig her tale om en intelligent elcykel, der kan foldes. Udover denne funktion minder de foldbare elcykler i det store og hele om almindelige elcykler – dog med et typisk mere moderne og ungt design. Og netop fordi cyklen kan foldes sammen, så får du her et transportmiddel, der er som skræddersyet til f.eks. at tage med ombord på regionaltoget eller S-toget på vej til og fra arbejdet. Samtidigt er foldbare elcykler også en rigtig sikker løsning, idet de jo nemt kan foldes sammen og tages med indenfor. Det er med en foldbar elcykel nu endegyldigt slut med at parkere cyklen i cykelstativet udenfor – og således overlade den til cykeltyven. Eneste ulempe er dog, at foldbare elcykler har en tendens til at være en smule mindre robuste end f.eks. end unisex model. Men hvis du sørger for at vælge en ordentlig kvalitet, så burde du stadig sagtens kunne finde en foldbar elcykel der kan holde til slagets gang. Se elcykel testen her, hvor du kan finde netop en robust kvalitetscykel til en rimelig pris.

6. Elcykler med lad

Forstil dig den klassiske Christianiacykel – men med motor. Det er nemlig lige præcis hvad der her er tale om med denne sidste elcykel. For her får du en elcykel der vil kunne konkurrere med bilen derhjemme i garagen. Hvis du hører til typen der foretrækker funktion over form, så vil en elcykel med lad være svaret på alle dine bønner. For her får du ikke bare en rigtig miljøvenlig løsning, der oven i købet kan spare dig en masse penge i benzin; du får nemlig også et særdeles praktisk transportmiddel, der vil gøre det nemt at transportere alt fra børnene til og fra skole, de daglige indkøb eller flyttekasserne. Det hele passer nemlig perfekt i cyklens indbyggede store lad. Så hvis du er på jagt efter en elcykel, der på én og samme gang kan håndtere den daglige transport af både dig selv og alt det andet, så har du her fundet din nye drømmecykel.

Her var så et udvalg af de bedste modeller på markedet i dag. Hvilken en vil du nu vælge?


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce