Elcyklen bliver storbyens foretrukne valg

Elcyklen bliver storbyens foretrukne valg

21. okt 2018

I Danmark har vi tradition for at bruge cyklen som transportmiddel. Og uanset om vi skal på arbejde, i skole eller bare ned og handle, vælger vi gerne at stige på jernhesten i stedet for at starte bilen. Sådan har det altid været, og sådan vil det nok også være i mange år endnu, hvis man tager fremtidsbrillerne på. For selvom man måske skulle synes, det ville være nemmere at tage bilen ned til den nærmeste købmand, er der et eller andet fanatisk over at vælge cyklen i stedet.

Ikke desto mindre er der også sket en masse i forbindelse med udvikling af den traditionelle cykel. En cykel er ikke længere bare en cykel, og valg af cykel afhænger i højere og højere grad lige så meget af præferencer og stil, som det handler om valg af et effektivt transportmiddel. I denne artikel kigger vi på, hvordan man de seneste år har fundet ud af, at der faktisk er sket en helt banebrydende udvikling i forbindelse med udvikling af den traditionelle cykel. Læs videre, og få indsigt i, hvordan cyklen faktisk er blevet så alsidig, at der muligvis ikke er nogen grund til at vælge andre former for transportmiddel.

Elcyklen gør cykelturen sjovere

En af de ting, der i allerhøjeste grad er med til, at færre vælger cyklen i stedet for bilen, er, at det stadigvæk kan være fysisk hårdt at cykle rundt i det danske terræn. For selvom Danmark er kendt for at være et relativt fladt land, er der stadigvæk mange bakker, der kan være med til at problematisere hele cykelturen. Er man ikke i verdens bedste form, kan det nemlig være hårdt at cykle, og der er jo ingen, der gider at være svedig og ulækker, når man ankommer til arbejdspladsen eller skolen. Og er du en af dem, der vægter dette argument tungt, er valget måske ikke så almindeligt alligevel.

Men sådan behøver det faktisk slet ikke at være. For i dag har du nemlig mulighed for at vælge et alternativ, der ikke medfører, at man skal møde på arbejde med sved på panden. Og denne løsning er elcyklen. Med en elcykel undgår man nemlig den allerværste og hårdeste del af cykelturen, og man kan i stedet nyde de omgivelser, man befinder sig i, uden at skulle være bekymret for, hvordan man ser ud, når man ankommer til sin destination.

Hele ideen med at kombinere cyklen med en eldreven motor er da også blevet så populær, at flere danskere i dag vælger cyklen frem for bilen eller offentlig transport, og især i byerne er det blevet så effektivt med en elcykel, at det faktisk heller ikke tidsmæssigt kan betale sig at tage bilen. For med elcykler kan man komme hurtigere frem, og man bliver ikke bremset af en bakke, der kan tømme hele kroppen for energi.

Har du ikke endnu overvejet at skifte den gamle cykel ud med en ny og moderne elcykel, kan du jo med fordel undersøge mulighederne hos din lokale cykelhandler. Så finder du en transportløsning, der ikke bare er effektiv, men som også sikrer, at du altid får en smule motion i det daglige.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x