Få mere motion i hverdagen

Få mere motion i hverdagen

2. sep 2020

Mange af os har travlt i hverdagen, og det er ikke altid, der er tid eller energi til at komme forbi træningscentret. Men det er sundt og vigtigt at sørge for at få daglig motion, og det er noget, du høj grad vil komme til at kunne mærke fordele ved. Så hvorfor ikke prøve at for indarbejdet motionen i dine daglige gøremål? 

 

Brug cyklen til transport 

Her i Danmark er vi heldige med, at det er så almindeligt at cykle rundt. Det betyder nemlig, at cykelstier og –ruter i høj grad er indtænkt i meget af vores infrastruktur, og det gør det både nemmere og mere sikkert at komme omkring på cykel end i de fleste andre lande. 

At bruge din cykel til transport er en virkelig oplagt måde til at få mere motion i hverdagen uden at skulle ændre for meget på dine daglige gøremål. Tag cyklen til og fra arbejdet i stedet for bussen, toget eller bilen. Hvis du har langt til arbejde, kan du gøre det mere overskueligt ved at bruge en elcykel. Den gør det nemmere at komme lange distancer hurtigt, og uden at du er helt flad, når du kommer frem, men du får stadig en god mængde motion, så den er et langt bedre alternativ end bilen. Desuden har du en enorm fleksibilitet, når du bruger en cykel fremfor bilen eller offentlig transport, da du ikke bliver hindret af forsinkelser, dårligt passende køreplaner eller tung trafik.  

Hvis du gerne vil lave skiftet til cykel nu, men ikke har pengene, kan du overveje at tage et billigt lån. Lån 5.000 kr., så du kan komme i gang med at cykle. Det er en investering, der på sigt vil kunne spare dig mange penge, da du ikke betaler for benzin eller busbilletter. 

 

Tag trapperne 

Hvis du bor eller arbejder i en bygning med mange etager, kan det være, du har vænnet dig til at tage elevatoren. Det føles ofte som det nemme valg, og det kan godt lokke, når man er lidt træt. Men at gå op ad trapper er en rigtig god form for motion, der både får pulsen godt op, men som også træner dine benmuskler, og større muskler betyder en større daglige forbrænding. Så næste gang, du står foran valget mellem en elevator og en trappeopgang, så overvej at tage trapperne i stedet. 

Hvis du bor eller arbejder i en meget høj bygning, kan det godt være, at trapperne ikke er et realistisk valg, da det simpelthen vil være for hårdt eller tage for lang tid. Her kan du eventuelt vælge at tage elevatoren nogle at etagerne og derefter skifte til trapperne. Det virker måske fjollet, men du skal huske på, at alle sekunder, hvor du er i bevægelse, gør noget godt for dig og din krop. Husk desuden også på, at det også er sundt at gå ned at trapper. Igen er det et spørgsmål om at være i bevægelse, så selvom det ikke er lige så hårdt som at gå op, så tæller det stadig, og det er langt bedre end at stå i en elevator. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


MikaelSimonsen
MikaelSimonsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. nov 2021
MikaelSimonsen
MikaelSimonsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 4. aug 2021
x