Fantastiske facts om Tour de France

Fantastiske facts om Tour de France

27. jan 2021

Er du typen, der er fuldstændig bidt af en gal cykelrytter? Så har du måske også din egen racercykel hængende? Du nyder længerere ture i fritiden og friheden ved at suse de danske landeveje tynde på to hjul. Der er er ikke noget at sige til, at cykling er en fantastisk og berigende form for motion. En anden ting, du sikkert også følger skarpt med i, er cykelsport. Din egen fritidsinteresse taget i betragtning, så er det ikke noget under, at du finder det interessant at følge med i de professionelle rytteres præstationer i diverse store løb året rundt. Og hvilket løb er større end vores alle sammens Tour de France? Det traditionsrige franske cykelløb er det største cykelløb, man kan vinde overhovedet. Tour de France løber af stablen hver sommer og har gjort det siden 1903! Det er altså højst sandsynligt et løb, du har fulgt længe, da det har været der hele dit liv. Måske er du endda så glad for spændingen ved konkurrencen, at du også lige kører et Odds på Tour de France? Du har fulgt med længe og betragter det som en fast bestanddel af din sommer. Men hvor meget ved du egentlig om Tour de France? Selvom du sikkert ved en masse, så gemmer løbets rige historie på utrolig mange sjove facts, du nok ikke kendte til, selvom du er stor fan. Derfor følger her en lille liste over fantastiske facts om Tour de France.

Alkohol i Tour de France?

Når du tænker sommer, sol og Tour de France, så er det ikke sikkert, at du forbinder løbet særlig meget med alkohol. Du får måske selv en kold øl til etapen, men der er faktisk en grund til, at du ikke lige ser rytterne med en øl inden etaperne. Det skyldes, at alkohol blev forbudt omkring 60’erne i løbet. Du må ikke have alkohol i blodet, mens du sidder i sadlen, da dette tæller som en form for doping.

Det dårlige år: 1919

Ét år i Tour de France-historien, der er gået over som et værre år, er 1919. Kort sagt, så var Frankrig ganske hærget efter slutningen af første verdenskrig, og dette kunne ses på vejene, der lagde til grund for etaperne. Faktisk var forholdene så ringe, at det kun var 10 ryttere, der endte med at gennemføre hele løbet.

Hvor mange kalorier forbrændes?

I Tour de France bliver der kørt utrolig mange kilometer hver dag. Dette forbrænder også utrolig mange kalorier. Men hvor mange tror du egentlig, der er tale om? Faktisk så forbrænder en Tour de France-rytter i gennemsnit 5500 kalorier hver etape. I slutningen af løbet har hver rytter altså forbrændt, hvad der svarer til cirka 924 iskolde øl.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce