Fem tips til en spændende efterårsferie

Fem tips til en spændende efterårsferie

6. okt 2019

Dette indhold er sponsoreret

Folkeskolen er godt nok lige startet og sommerferien sluttet. Men, efterårsferien banker altså allerede på døren lige om lidt - og det er en fantastisk mulighed for at planlægge en ordentlig omgang hygge, par som familie. Her er der fem forskellige ideer til, hvad I kan bruge efterårsferien på i år.


En hyggelig tur i sommerhus

Vi tænker tit på sommerhus som noget vi, ja som ordet siger, besøger om sommeren. Der er til gengæld noget rigtigt hyggeligt over en tur i sommerhuset om efteråret. Der hvor træerne rusker afsted i vinden, hvor bølgerne går højt, hvor regnen rammer vinduerne, hvor stearinlysene er tændt og hvor kakaoen varmer på komfuret. Sidst men ikke mindst hvor I hygger og varmer jer under tæpper, mens musikken spiller i baggrunden og brætspillene findes frem. Hvor vi er fanget indenfor, men det er helt perfekt. Overvej et privat leje af sommerhus, og tag cyklen med, så du kan komme på en cykeltur i det skønne danske landskab, når vejret lader dig bevæge dig udenfor.


En romantisk storby get away

Efterårsferien er også et perfekt tidspunkt til at få en romantisk tur til en af de mange skønne storbyer i Europa. En romantisk tur bare jer to som par, uden børn, venner eller anden familie. Det kunne være at tage toget til Stockholm eller Hamborg. Det kunne være at hoppe i bilen og køre mod Berlin. Måske bare tage en flytur til Barcelona, Rom, Paris eller Oslo. Booke et hyggeligt hotelværelse, reservere borde på gode restauranter, og pak gerne en flaske champagne med i tasken.


En tur i skoven på svampejagt

Skal efterårsferien i stedet være 100 procent fokuseret på familien, kan et godt tip være nogle daglige aktiviteter. Det kunne eksempelvis være at tage afsted i skoven efter lækre spiselige svampe. Det handler bare om at pakke bilen med en lækker sandwich, en kurv til svampe og så købe en bog om spiselige svampe. Ud efter nogle lækre kantareller eller Karl Johan-svampe. Og så i gang i køkkenet som familie. Måske I skal lave en lækker svamperisotto?


En tur i tivoli til Halloween

En anden god familieaktivitet kunne også være at nyde (u)hyggelige Halloween. Både Tivoli i København og Tivoli Friheden i Aarhus holder Halloween for børnefamilier. I gang med at skære græskar, møde spøgelser, hekse og alt muligt andet. Det er en god og sjov oplevelse, som også er essensen af det mørke efterår.


Nyd de danske museer

En anden form for familieaktivitet kan også være at tage på museum. Det er nemlig også noget, som vi hurtigt gør for lidt i. Det kunne være at tage en tur på Museum Trapholt i Kolding. Det kunne være AROS i Aarhus. Statens Museum for Kunst i København, eller måske Ny Carlsberg Glyptotek. Det kan også være noget som et energimuseum, vikingemuseum eller experimentarium, hvor I ikke blot skal se, men også røre og lære. Museer er en god mulighed for både at hygge og lære, hvor I får noget kulturelt indenbords. Det kan både være sjovt for voksne som børn i alle aldre. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x