Fordele og ulemper ved en ebike

Fordele og ulemper ved en ebike

27. apr

Dette indhold er sponsoreret

Ebikes kaldes også for elcykler. Hvert år bliver de mere og mere populære i Danmark. Der findes flere forskellige typer af ebikes. Der findes den almindelige elcykel, som er et godt transportmiddel rundt i byen. Der findes elcyklen, som er god til pendling eller lettere motion. Så findes der også mountainbiken med elmotor, som er god i skoven, eller på bakkerne, hvor man får en hjælpende hånd op. Man kan uanset vind, vejr og terræn komme rundt med en e bike.  Der er derfor mange fordele ved denne form for transportmiddel.

Fordele ved en ebike

Der er mange fordele ved at investere i en elcykel. Først og fremmest så er en ebike mere miljøvenlig end f.eks. en bil, da en elcykel kun udleder CO2 i forbindelse med opladning af batteriet, hvorimod en bil udleder CO2 fra brændstoffet. Man kan derfor køre på ens ebike hver dag med god samvittighed. En anden fordel er, at den er nem at parkerer midt inde i byen. Arbejder man i en storby, så kan det være svært at finde en parkeringsplads tæt ved arbejdet, men med en ebike kan man oftest få en parkeringsplads i cykelstativet tæt på arbejdet. En ebike har en motor, så når man træder i pedalerne går motoren i gang. Dette gør, at det bliver nemmere at træde i pedalerne, og man behøver derfor hellere ikke at træde ligeså hårdt for at opnå fart. Man har med en ebike, muligheden for at køre lidt hurtigere, dog er der regler for hvor kraftig en motor elcyklen må have, samt hvor hurtigt man må køre.

Ulemper ved en ebike

Der er ikke mange ulemper ved en ebike, men der lige nogle få. En ebike er mere krævende i forhold til vedligeholdelse end almindelige cykler. Batteriet kræver en særlig omsorg, især om vinteren, hvor det helst ikke skal ud i frostgraderne for længe. Vægten på cyklen er højere på grund af batteriet. En elcykel vejer typisk 23-27 kilo. Batteriet skal være ladet op, ellers bliver cyklen for tung at cykle på, på grund af den høje vægt. Prisen på en ebike er dyrere end en almindelig cykel. Sundhedseffekten kan blive mindre hos de rørige cyklister, som vælger at udskifte deres cykel til en ebike.

Regler for elcykler

Ifølge loven så må motoren på en ebike kun assistere, indtil cyklen når 25 km/t. Herefter skal motoren slå fra. Reglerne for bremser, lys og andet praktisk udstyr er det samme for elcykler, som for helt almindelige cykler. Dog gælder der nogle særlige regler for de såkaldte speed pedelec, som kan komme op og køre 45 km/t.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x