Gode grunde til at cykle med cykelhjelm

Gode grunde til at cykle med cykelhjelm

26. jun 2020
Dette indhold er sponsoreret

Alle kender til diskussionen omkring det at bære cykelhjelm. Det er en ongoing-diskussion, hvorvidt cykelhjelmen skal blive hjemme, investeres i eller bare konsekvent benyttes hver gang du stiger på cyklen. På en håndsoprækning omkring hvorvidt du bruger cykelhjelm, vil de fleste personer højst sandsynligt svare at de ikke bruger cykelhjelm hver gang de cykler - hvilket ikke er fordelagtigt. Denne tekst skal fungere som en rationel påmindelse, og dermed ikke en prædiken til folk der ikke benytter cykelhjelmen. Teksten skal i stedet sætte cykelhjelmens negative image i perspektiv - man kunne kalde det en cykelhjelm test

For er det i virkeligheden så slemt at cykle med cykelhjelm? Nogle vil sige ja, men er det ikke i højere grad om et udseendesmæssigt spørgsmål end en reel sikkerhedsmæssig årsag, der udelukker folk fra at tage den på, når de går ud af døren. Her får du nogle gode grunde til at tage cykelhjelmen på hver gang du skal bruge din cykel.


Vis dig som det gode eksempel
Du er uundgåeligt blevet belært om cykelhjelmen fra barnsben af dine forældre. Denne påmindelse er som sådan fair nok - sagen er bare den at de færreste voksne, der prædiker om hvor vigtig cykelhjelmen er, bruger den heller ikke selv. Det siges at 88%  af hjerneskader kunne være undgået med en cykelhjelm. Uanset om man kan lide det eller ej, er der hvert år mange cykler, der påkøres af bilister. Ikke alle mister livet, men mange ender med mén, hvor hjerneskader er en genganger - undgå disse ved brug af cykelhjelmen. 


En praktisk hue, der er nemmere at se
Udover den sikkerhedsmæssige årsag til at bruge cykelhjelm, så beskytter den faktisk også mod alt slags vejr - sol, sne, regn og kulde. I hvert fald til et vist punkt. Den kan altså både være behagelig og praktisk at have på, når der skal trædes pedaler en kold tidlig morgen. Derudover skiller du dig automatisk bedre ud fra eksempelvis fodgængere, ved at have en cykelhjelm på hovedet. Bilisterne har derfor nemmere ved at se dig og undgå dig i højresvingssituationer eller lignende. 


En redning på en dårlig hår-dag
For nu lige at vende det negative til noget positivt, så har cykelhjelmen faktisk også en positiv anvendelse. Cykelhjelmen bidrager muligvis ikke til den flotteste frisure, men omvendt kan ingen grine af dit hår når du cykler med cykelhjelm efter en hård arbejdsdag, hvor du bogstavelig talt har revet dig i håret. Det har du kun cykelhjelmen at takke for. 

Derudover er den helt store årsag til at de fleste nægter at bruge cykelhjelm, på grund af at man er bange for at ligne en idiot. Sandheden er dog at der fremstilles mange ganske nydelige cykelhjelmen for tiden, som endda kan have en komplementerende og positiv effekt. Derudover fremstilles der nu cykelhjelme, som ikke skal på hovedet, men som faktisk kan klikkes rundt om halsen og stadig have samme beskyttende effekt. På den måde går det ikke ud over frisuren og du er stadigvæk i sikkerhed - i hvert fald mere end hvis du ikke have den på. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x