Gode råd til at holde cykelformen over vinteren

Gode råd til at holde cykelformen over vinteren

6. mar 2019

Har du brugt hele sommeren på at komme i god cykelform, og er du bekymret for, hvordan du dog skal kunne holde den ideelle form hen over vinteren?

Det danske vintervejr er som regel kendetegnet ved ekstremt kolde temperaturer og isglatte veje, der resulterer i, at det kan være meget svært at finde den rette motivation til at komme afsted – og måske det endda er helt umuligt.

Her i artiklen kan du læse om forskellige gode råd til, hvordan du kan holde den gode cykelform ved lige hen over vinteren.


Intervaltræning er meget effektivt, hvis du vil vedligeholde formen

Hvis du ønsker at bibeholde din gode cykelform i de kolde vintermåneder, hvor cyklen står i garagen på grund af enten frostvejr eller sne, bør du først og fremmest begynde at dyrke intervaltræning.

Undersøgelser viser, at intervaltræning hører til blandt de mest effektive måder, såfremt du gerne vil opbygge eller vedligeholde din form, og det kan både være i forbindelse med cykling, løb eller svømning.

Du kan for eksempel købe en motionscykel til at have stående derhjemme enten i stuen eller på kontoret og køre intervaltræning på den – du finder et bredt udvalg af motionscykler her.


Giv dig i kast med spinning i dit lokale fitnesscenter

Skal du holde din form ved lige hen over vinteren, hvor du ikke har mulighed for at cykle udenfor, bør du tilmed prøve kræfter med spinning. Spinning er uden tvivl en meget effektiv måde at træne på, og det gælder både i forbindelse med forbedring af konditionen samt forbrænding.

I den forbindelse bør du bestræbe dig efter at tage til tre spinningtimer om ugen. Det er muligt at finde masser af spinninghold hos alle danske fitnesscentre. Hvis du sørger for at overholde dette hele vinteren igennem, vil du med garanti kunne mærke det, når du igen skal ud at cykle om foråret.

Du kan også vælge at investere i din egen spinningcykel til hjemmet – find gode spinningcykler her på siden.


Kom i bedre form og udfordre din balance med mountainbike 

Mountainbike er en anden effektiv træningsmetode, du kan praktisere om vinteren, og denne træning hører uden tvivl til blandt de sjovere træningsformer. Når du kører på din mountainbike i skoven, kommer du ikke blot i bedre form, men du udfordrer samtidig din balance.

Det er tilmed en virkelig god træningsform, eftersom du har mulighed for at cykle intervaltræning, da terrænet i en skov som regel er meget uforudsigeligt.

Hvis du har svært ved at holde motivationen oppe i de kolde vintermåneder, kan du med fordel begynde at cykle med andre i mindre grupper.  


Styrketræning vil komme dig til gode i den nye cykelsæson

Såfremt du skal holde din nuværende form ved lige henover vinteren, bør du desuden begynde med at styrketræne din krop. Ikke nok med at det hjælper dig med at bibeholde formen, så øger det tilmed din udholdenhed og gør dig markant hurtigere.

I den forbindelse er det vigtigt, at du ikke starter alt for hårdt ud, men at du tager det stille og roligt. Begynd for eksempel med at styrketræne et par gange om ugen med lidt vægt, men sørg altid for at have fokus på benene.

Det er nemlig benmusklerne, du især ønsker at styrke i forbindelse med cykling, og hvis du træner disse i vinterperioden, vil det bestemt komme dig til gode i den nye sæson.


Opnå et større fysisk overskud på cyklen med styrketræning

Der er rigtig mange fordele ved at styrketræne som supplement til cykling. Først og fremmest giver det dig mulighed for at forbedre din udholdenhed, og du vil dermed opleve et langt større fysisk overskud, når du sidder og kæmper dig op ad en stejl bakke på din cykel.

Ydermere hjælper styrketræning med at forebygge eventuelle skader, og du opnår naturligvis en markant større styrke i dine ben.

Derfor kan du med fordel vælge at begynde at styrketræne om vinteren, hvilket du har mulighed for i alle fitnesscentre rundt omkring i landet. Det er dog også muligt at træne derhjemme, så længe du blot har et par håndvægte, nogle vægtskiver og en vægtstang.


Det er muligt at cykle hele året rundt i Spanien

Er vejret meget koldt herhjemme, hvilket resulterer i isglatte veje, som gør det mere eller mindre umuligt at tage ud at cykle en tur, kan du også med fordel vælge at tage en rejse til udlandet.

Såfremt man er meget seriøs omkring sin cykeltræning, hvorfor man har tendens til at få alvorlige abstinenser, hvis man ikke kan komme ud at cykle på de danske landeveje, kan man for eksempel rejse til Spanien, hvor det er muligt at cykle hele året rundt.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x