Gode råd til nyudklækkede cykelentusiaster

Gode råd til nyudklækkede cykelentusiaster

13. nov 2020
Denne artikle er skrevet i samarbejde med Heyforsikring

Cykelsporten har virkelig taget fart i Danmark, og det betyder at flere og flere begynder at cykle i deres fritid. Ikke bare for at komme fra A til B, men som afslapning og fritidsinteresse. Cykling er for mange meget mere end bare en hobby. Landevejen bliver et fristed for dem, og det betyder også at udstyret skal være i orden. Mange cyklister har et meget nært forhold til deres cykel og det gør også, at de ønsker at opgradere og modificere cyklen til perfektion. Som nybegynder behøver det ikke være sagen, og da der er så mange forskellige ting, når det kommer til cykler, som man skal være opmærksom på. Derfor kan man læse om gode råd, som man kan benytte sig af, hvis man er ny til hele cykel-gamet. 

Find den rigtige cykel til behovet 
Det siger måske sig selv, men der er forskellige cykler til forskelligt brug. Derfor kan man med fordel, hvis man stadig overvejer hvilken slags cykling man ønsker at bevæge sig ud i, inden man går ud og investere i en spritny cykel. Det er nemlig ikke optimalt at køre landevejscykling på en mountain bike og det er umuligt at køre off-road på en landevejscykel. Derfor kan man med fordel finde sin cykelstil og cykelsport inden man køber en ny cykel. 

En anden ting er hvorvidt man skal gå ud og bruge hele ens opsparing på en ny cykel. Det gælder både mountain bikes og landevejscykler. Hvis man er nybegynder indenfor for cykling er det de færreste som kan mærke forskellen på en cykel til 20.000 kroner og en cykel til 40.000 kroner. Det er her hvor det gælder om at lave sin undersøgelse. Ligesom når man skal købe en ny bil, er det vigtigt at læse op på, hvad man har behov for og hvad forskellen er på de forskellige modeller og typer.

Derudover kan man med fordel drage ned i den lokale cykelforretning og spørge ekspedienterne til råds. De har ofte stor ekspertise når det kommer til at vejlede og guide nybegyndere til køb af cykler. Et godt råd er dog aldrig at købe cyklen på stedet. Gå hjem og undersøg hvad ekspedienten har fortalt og forhør dig på forummer og hos venner. 

Cykelklubber er et godt sted at starte 
Der er et utal af små cykelklubber rundt i Danmark. Disse klubber er gode steder at starte og få opbygget et fællesskab med andre cyklister, som også elsker at bruge tiden med hænderne på styret. Det gode ved cykelklubber - klubber generelt - er at de danner fællesskab og er med til at give en følelse af inklusion. Man er mere motiveret til at komme afsted, når det sker sammen med andre. 

Dette er også et godt sted, hvor man kan uddele og få information omkring andre cykler og opbygge en masse viden om cykling. Det kan være en af kammeraterne i cykelklubben har nogle gode tricks til hvordan man kan forbedre ens cykelstil eller kender nogle i den lokale forretning, som kan give lidt rabat. 

Husk at alting tager tid 
En af de ting som man skal huske når man starter på noget nyt - ikke kun cykling - er at det tager tid at blive god. Det tager tid før man kan køre 40 kilometer i timen over en 50 km strækning og det tager tid før man har fundet den rette teknik at køre i skoven med. Det gælder om at fortsætte og blive med at klø - man når det på et tidspunkt. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce