Køb en ny elcykel – eller ombyg med et elcykelkit

Køb en ny elcykel – eller ombyg med et elcykelkit

30. nov 2020

En cykel er menneskets bedste ven. Eller hvordan er det nu, ordsproget lyder? Det kunne i hvert fald ganske vel være, at din cykel er en af dine tro følgesvende, og at du har svært ved at forestille dig en hverdag uden.

Flere og flere begynder dog også at sværge til den hurtigere udgave, nemlig elcyklen. Med elcyklen får du et fantastisk kompromis, hvor du kommer hurtigt frem, men stadig undgår bilen og busserne. Vil du blive klogere på emnet, kan du læse mere i denne guide til de bedste elcykler, hvor du også finder en række gode elcykler til både damer og herrer.

En ny spiller på banen er de såkaldte elcykelkits. Med et elcykelkit kan du ombygge din eksisterende cykel til en elcykel. I det følgende vil vi opstille nogle fordele og ulemper ved at investere i henholdsvis en ny elcykel og et elcykelkit til din nuværende cykel.

Gammel cykel med elcykelkit – fordele og ulemper

Først og fremmest – hvad er et elcykelkit helt præcist? Et elcykelkit er et kit, du kan købe til at ombygge din cykel til en elcykel ved at installere en motor på den.

En af fordelene ved at benytte sig af et elcykelkit er, at du får mulighed for at bruge din eksisterende cykel til formålet. Hvis din almindelige cykel ikke fejler noget, eller måske ovenikøbet står næsten som ny, er det ikke nødvendigt at den skal stå og samle støv, så du i stedet kan få en elcykel. Ud fra et bæredygtigt perspektiv kan det også godt betale sig at bruge det, man allerede har, inden man går ud og investerer i noget nyt. Og ud fra et økonomisk perspektiv kan du også vinde store fordele her. Det er som regel langt billigere at købe et elcykelkit end en helt ny elcykel.

En ulempe er, at der mere arbejde i det for dig. Det kræver altså en vis snilde at ombygge sin cykel. Har du hænderne skruet rigtigt på, og går du måske endda op i mekanik, kan det være en både sjov og nem løsning for dig.

Ny elcykel – fordele og ulemper

En oplagt fordel ved at købe en ny elcykel er, at det klart er den nemmeste løsning. Der findes også utroligt mange forskellige modeller og brands i dag, så du kan nemt finde en elcykel, der passer til dit budget og dine forventninger. Det kan også være, at du vil bruge elcyklen som en pendlercykel, men at du stadig ønsker din helt almindelige cykel til de hyggelige søndagscykelture eller den lille smuttur ned i Brugsen. Ved at købe en ny elcykel bliver du altså ejer af to forskellige cykler til forskellige formål.

En ulempe er, at nye elcykler naturligvis er dyrere end elcykelkits, så det er en større investering.

Hvilken type elcykel skal jeg vælge?

Alt i alt skal du overveje, om du har tiden, energien og færdighederne til at kaste dig ud i et projekt med et elcykelkit. Har du det, kan det være en fantastisk mulighed for få en elcykel, helt uden du behøver købe en ny cykel. Det sparer dig for penge, og sørger for at din gamle cykel stadig bliver brugt i stedet for at ende gemt og glemt i skuret.

Hvis du til gengæld ikke har mod på et elcykelkit og en ombygning af din cykel, kan du købe af en elcykel. Så kan du enten give eller sælge den almindelige cykel videre, eller du kan beholde dem begge, så du kan skifte mellem elcyklen på de lange ture og den almindelige cykel til de kortere ture.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


MikaelSimonsen
MikaelSimonsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 11. nov 2021
MikaelSimonsen
MikaelSimonsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 4. aug 2021
x