Kom hurtigt frem og tilbage mellem dine daglige gøremå...

Kom hurtigt frem og tilbage mellem dine daglige gøremå...

29. jul 2020
Dette er sponsoreret indhold

Er du på udkig efter en ny cykel? Cykling er en effektiv form for motion, og så er cyklen selvfølgelig også et effektivt transportmiddel. I Danmark er vi vilde med at cykle, og ifølge en undersøgelse lavet af DTU og Lunds Universitet så kommer Danmark ind på en 2. plads over lande, hvor der er flest, der cykler. I Danmark ejer 90% af befolkningen en cykel, og i gennemsnit cykler vi 1,6 kilometer om dagen. Herunder kan du blive klogere på, hvilken cykel du skal vælge, hvis du er på jagt efter en ny cykel.


Cyklen som transportmiddel
I Danmark ser vi i høj grad cyklen som et alment transportmiddel, hvorimod man i andre lande som eksempelvis USA og Storbritannien ser cyklen mere som et legetøj eller sågar et transportmiddel for fattige. I Danmark elsker vi at cykle, og ser man på cykelstierne særligt i de større byer, så er man slet ikke i tvivl om, at statikken holder stik. 

Cykling er en effektiv motionsform, og bruger man cyklen som et transportmiddel, så behøver man ikke dyrke andre former for motion, for at leve op til FN’s sundhedsorganisations anbefalinger om fysisk aktivitet. Der er altså masser af gode grunde til at investere i en cykel, hvis du ikke allerede har en eller hvis den gamle trænger til at blive skiftet ud, men hvilken cykel skal du vælge?


Find den cykel der passer til dig
Der findes utallige forskellige cykler, og eftersom at danskerne er vilde med at cykle, så er der naturligvis også et stort marked for cykler i Danmark. De mest generelle typer af cykler er Citybikes, Urban Cykler, Sport Cykler, Hybrid Cykler, Mountains Bikes og Racercykler. 

Er man på udkig efter en cykel, som man kan bruge til transport mellem hjemmet og de daglige gøremål, så er Citybikes en af de mest anvendte cykeltyper til dette formål. Citybiken er designet til at kunne transportere dig rundt i hverdagen, men hvis du skal ud på længere cykelture, så er citybiken ikke særlig velegnet til dette formål. 

Hvis du generelt har langt mellem hjemmet og dine daglige gøremål, så kan det være en god ide at overveje en sport cykel. Sport cykel er også designet til at transportere dig rundt i byen, men den er særligt god, hvis man skal cykle lidt længere, og den er samtidig lettere at komme frem på end citybiken. 

Mountain Bikes og Racercykler bliver oftest ikke brugt som transportmiddel. Disse to typer af cykler henvender sig mere til cykling som en fritidsinteresse, eftersom at Mountain Bikes er designet til at køre i skove, hvorimod Racercykler er designet til at køre på asfalt på længere strækninger og til træning.

Uanset hvilken type cykel du er på udkig efter, så er det værd at investere i en kvalitetscykel. Kvalitetscykler ligger oftest i den dyrere prisklasse, men pengene er oftest godt givet ud, hvis man skal bruge cyklen som transportmiddel i det daglige. Hvis du drømmer om at få råd til en dyr cykel, så kan du overveje at lave en ETF-investering, så du kan få flere penge at bruge på en god cykel. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x