Ny på vandretur? Vær sikker på du har det hele med

Ny på vandretur? Vær sikker på du har det hele med

5. aug 2020
Der er ikke noget som en tur ud i det blå. Den friske luft i håret og en pakket rygsæk på nakken, hvor naturens stilhed både giver plads til dig og dine tanker men også anledning til den rene ro og afslapning. Det er den perfekte måde at komme lidt væk og få et friskt pust i sin dagligdag. Men er dette den første gang du begiver dig ud på egen hånd, kan det være du lige har brug for en hjælpende hånd. Når du skal ud i naturen er det vigtigt at tænke praktisk, og ikke mindst at have det rigtige udstyr med. Har du brug for en hjælpende hånd og et par gode råd til hvordan du får det bedste ud af din tur, så læs med videre nedenfor hvor du vil få et par tips og tricks.

Overnatning - hvordan og hvorledes? 
Når du nu begiver dig ud i naturen vil du naturligvis skulle finde en måde at overnatte på. Så er det heldigt at der er et væld af muligheder når det kommer til at sove i det fri. Først og fremmest vil du kunne finde masser af offentlige shelterpladser, hvor du blot vil behøve liggerunderlag og sovepose. At overnatte i de åbne shelters, er en god mulighed for at komme helt tæt på naturen og opleve den danske natur. Har du brug for at skærme dig lidt fra naturen på grund af enten vejr eller insekter, vil du kunne finde masser af teltpladser på både offentlige og private grunde rundt omkring. Her vil du blot skulle bruge et telt. Har du ikke dette kan du finde telte i forskellige størrelser og prislejer på nettet. 

Det gode fodtøj
En vigtig ting at have styr på er fodtøjet. Når du skal ud i naturen, vil du sikkert skulle gå en masse. Derfor er det vigtigt at have fremskaffet dig noget fodtøj der er godt at gå i og som du finder behageligt. Derfor er det vigtigt at du ikke går på kompromis med prisen, da det ville være ærgerligt at fødderne står af på grund af dårligt fodtøj. Køb derfor noget ordentligt så du virkelig kan komme på opdagelse i naturen. 

Lag på lag metoden
Når du skal ud i naturen er det vigtigt at have tøj med til at slags vejr. Vejret i Danmark har det med at være en smule utilregneligt og vejrappen er ikke altid helt til at stole på. Det er derfor vigtigt at du medbringer tøj til både regn, blæst og de dage med sol og blå himmel. En smart metode at tage i brug, er lag på lag metoden. Det har det med at blive en smule koldt om morgenen og aftenen, hvorimod det kan blive rimelig varmt om dagen hvis man også skal traske rundt med en tung opbakning. Derfor er det smart at pakke sig ind i mange tynde lag, som du kan tage af og på i takt med at temperaturen stiger eller falder.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x