Rekordmange er overvægtige! Undgå dette, hvis du ønske...

Rekordmange er overvægtige! Undgå dette, hvis du ønske...

6. aug 2018


En ny rapport fra Sundhedsstyrelsen viser, at 51% af danskerne over 15 år er overvægtige. Det er en reel stigning på hele 4% siden 2013. Overvægt er et gigantisk nationalt problem, og derfor vil vi tage fat om problemet i denne artikel. Vi bringer dig her 5 ting du skal undgå, hvis du ønsker at opnå et varigt vægttab.

Undgå et for stort kalorieforbrug
Den gyldne ligning som du desværre ikke kan lave en genvej forbi, hvis du ønsker et vægttab, er at man skal forbrænde flere kalorier, end man indtager i løbet af en dag. Det er den generelle formel, man skal følge, hvis man vil tabe sig. Det er dog lettere sagt end gjort.
Kost- og træningseksperter siger, at et vægttab er 80% kost og 20% træning. Kosten har derfor en kæmpe indflydelse på dit vægttab, og det er derfor her, at du skal lægge dine stærkeste kræfter. En god tommelfingerregel er at holde sig til de 3 måltider dagligt, da man på den måde sorterer alle de små kaloriefyldte snacks fra. Hvis du absolut har brug for at snacke i løbet af dagen, er det bedre at spise nogle mandler, et stykke frugt eller nogle skårede grøntsager.


Undgå slankekure
Hvis du ønsker et langvarigt vægttab, er slankekure ikke den rette vej frem. Slankekure er meget effektive, hvis du ønsker at tabe dig hurtigt på til et bryllup eller en ferie, men du tager også hurtigt de tabte kilo på igen, efter du slipper kuren.
Prøv i stedet at lave fremskridt i dine spisevaner med små steps. Det nytter ikke noget at sige til dig selv, at du aldrig må spise usunde lækkerier. Dette ville kun gøre at du lettere falder i, og kommer til at overspise. Du kan lave nogle realistiske mål for dig selv, for eksempel at du kun må spise usundt om fredagen.

Hold dig fra drikkelige kalorier
Dette tip er et af dem, der virkelig vil rykke dit vægttab i den rigtige retning, og det er, at du skal holde dig væk fra kaloriefyldte drikkevarer.
Drikkelige kalorier er meget værre at indtage end spiselige kalorier, da du i det mindste opnår en mæthedsfornemmelse med mad, og det gør du ikke på samme måde med drikkevarer. Drop derfor colaen i aftentrafikken og juicen til din søndagsmorgenmad. Sluk tørsten med vand, det er sundt for din krop og indeholder 0 kalorier.

Styrketræning er ikke det mest effektive
Hvis du ønsker et vægttab, skal du naturligvis dyrke motion regelmæssigt. Men mange laver den fejl, at de kun styrketræner. Problemet er, at du ikke forbrænder ligeså mange kalorier på styrketræning som ved cardio, da du ikke får pulsen op på samme måde. Du er derfor nødt til at dyrke cardio i form af løbetræning, spinning eller crosstrainer. Dog vil du få de mest synlige resultater, hvis du kombinerer din styrketræning med din konditionstræning.
Cardio kan være ret hårdt for dine led og muskler, hvis du ikke er vant til det og har mange kilo at slæbe rundt på. Her kan det være en god ide at opsøge en fysioterapeut, som vil få gang i genoptræningen. Vi ville anbefale en privatejet fysioterapi Valby, som er bestående af to erfarne terapeuter.  

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan effektivisere dit vægttab, så du ender på den gode side af statistikken.

Held og lykke med det!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x