Roglic vs Pogacar: Er dette års Tour de France et slag...

Roglic vs Pogacar: Er dette års Tour de France et slag...

6. jul 2022


Primoz Roglic fra Team Jumbo-Visma vandt næsten Tour de France 2020, indtil det uventede skete. Sloveneren Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates tog etape 20 – en bjergtidskørsel – og ændrede løbets forløb. Indtil næstsidste etape sidste år havde Primoz Roglic næsten et minuts fordel over sin kollega slovenske Tadej Pogacar. Så kørte han som Tour-debutant den mest imponerende tur som muligt på den sidste tidskørsel op ad La Planche des Belles Filles for at vinde en tredje etape og vende et 57-sekunders underskud til en 59-sekunders vinderfordel tager ind til Paris for at sikre sig den gule trøje.

Godt ni måneder senere vender Pogacar og Roglic tilbage til Frankrig som fælles favoritter til at vinde 2022 Tour de France. Alle spillernes perspektiver og håb afspejles bredt i Tour de France odds, fordi bookmakere normalt er dem, der har den største ekspertise med hensyn til, hvordan turneringen forløber.

Det er tid til at se nærmere på de to iøjnefaldende stjerner i Touren og afveje, hvem der har en bedre chance for at køre ind i Paris klædt i gult. På tværs af en række kategorier får hver rytter en karakter ud af 10, før scoringerne opgøres til en endelig karakter ud af 100.

Deres nuværende form

Både Pogacar og Roglic har haft sejre i denne sæson forud for 2021 Tour de France. Mens Pogacar var den samlede vinder ved fire forskellige løb (UAE Tour, Tirreno-Adriatico, Liege-Bastogne-Liege og Tour of Slovenia), vandt Roglic den grønne trøje (pointklassificering) i Paris-Nice.

Roglic vendte tilbage til 2021 Tour of Baskerlandet og snuppede den gule trøje, mens Pogacar sluttede på tredjepladsen. Roglics sidste løb var Liege-Bastogne-Liege. I mellemtiden har unge Pogacar holdt sig travlt beskæftiget med at deltage i Slovenien, hvor han kørte de nationale mesterskaber efter Tour of Slovenia.

Man kunne betragte Roglic som en tidskørselsmester. Ifølge ProCycling Stats har Roglic opnået over 3000 point i tidskørselsspecialitet indtil videre i sin karriere. Men hvis Tour de France 2020 har lært os noget, er det at forvente det uventede.

Den afgørende bjergtidskørsel, etape 20 (36 kilometer), så Pogacar ændrer løbet for altid. Men hans seneste form har ikke været fantastisk i tidskørslen. I de nationale mesterskaber i tidskørsel, der for nylig blev afholdt i Slovenien, blev Pogacar nummer tre.

På papiret har Roglic et langt bedre hold til at støtte ham i 2021 Tour de France. Selv under 2020-udgaven havde Roglic støtte fra Tom Dumoulin og Wout van Aert. I år vil han finde støtte i Wout van Aert og Steven Kruijswijk.

Team Jumbo-Visma har bedre ryttere på papiret sammenlignet med Pogacars UAE Team Emirates. Mens Rafal Majka og Davide Formolo skal støtte forsvarende mester Pogacar, er Team Emirates' anden mulighed Brandon McNulty. Men ser man på UAE Team Emirates, er der meget tilbage at ønske.

Hvordan ser tingene ud?

I årets tur bliver tingene interessante - for ingen af ​​rytterne deltog i nogen af ​​de sædvanlige Tour-opvarmninger i Criterium du Dauphiné eller Tour de Suisse. Faktisk har Roglic ikke drejet en konkurrencedygtig pedal siden Ardennerne, men foretrækker i stedet at træne i højden og holde en lav profil.

I de syv uger siden hans sejr i La Doyenne fortsatte Pogacar på den anden side sin forberedelse ved at vinde Tour of Slovenia. I Roglics fravær kunne han dog kun tage en tredjeplads i de nationale mesterskaber ITT, før han kom på en ringe femteplads i landevejsløbet.

Det er svært at vurdere, om Pogacar brugte disse løb som forberedelse i stedet for præstationer – i øvrigt, hvem siger, at femtepladsen i landskampen er bedre eller værre end slet ingen løb? I betragtning af hans heftige tidsplan i sidste sæson - og hans olympiske ambitioner senere på året - var det nok en god opfordring fra Roglic til at foretrække friskhed frem for alt andet. Tiden vil vise, om det påvirker hans præstation i åbningsugen eller – for den sags skyld – den sidste uge.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce