Sådan får du dit barn i gang på cykelstien

Sådan får du dit barn i gang på cykelstien

12. okt 2018

Mange forældre kender det. De har lige foræret deres barn en smart ny cykel. Den bliver da kørt på de første par dage, men den kan hurtigt komme til blot at stå i skuret og samle støv. Det er her det dog er rigtig vigtigt som forældre at få barnet op på cyklen igen. Den er jo blevet købt til et formål. Hvordan man lige får sit barn til det, uden at sætte det op som en forpligtelse, kan til gengæld være nemmere sagt end gjort. Så her er nogle gode tips og tricks til lige præcis det.


Det er okay at snyde, så længe man ikke bliver opdaget

Spørg om dit barn vil med op og handle. Hvis dit barn er ekstra stædigt den dag, så lok med noget slik el. lign. Tag cyklen derop sammen med dit barn. På denne måde cykler dit barn ikke bare for at cykle, men der er noget at se frem til på den anden ende af cykelturen. Hvis dette bliver en regelmæssig ting, ender det også med at barnet forbinder cykelturen med noget positivt. Det er primitivt, men effektivt. Det er faktisk lige meget hvad det handler om. Hvis man gerne vil have sit barn til at påbegynde noget, så er det en rigtig god start at starte et fællesskab omkring det. Hvis dit barn ikke laver sine lektier, så begynd at lave det sammen med dem. Så kan det godt være de ikke ser frem til selve lektierne, men de ser frem til at være sammen med dig.


Mange episoder = mange cykelture

Når dit barn så endelig er kommet ud og cykle, bliver det et spørgsmål om at få dem til at opretholde denne vane. Du kan eventuelt investere i nogle billige trådløse headsets til børn og foreslå nogle podcasts til dit barn. Hvorfor ikke musik? Musik er også en rigtig god måde at tømme hovedet på, men når det kommer til at opretholde en vane, så er podcasts ideelle. Hvorfor? Podcasts er delt op i episoder. Dvs. at dit barn efter sin første cykeltur hvor de har lyttet til podcasten (hvis de bliver fanget af den selvfølgelig) vil have lyst til at lytte videre. Og for at lytte videre, må de cykle videre. Så de får lyst til at lytte til podcasten, dette giver dem lyst til at cykle, og voila. Du har nu en lille cykelmyg at holde styr på.


Småt er godt

Hvis det slet ikke kan lade sig gøre det der med cyklingen, så er der også andre muligheder. Alle børn er forskellige, så det der med at finde den rette indgangsvinkel, kan også føles lidt som at finde en nål i en høstak. Du vil gerne have dit barn til at påbegynde en sport, eller en eller anden form for aktivitet generelt. Start småt. Prøv ting af. Se hvad der gør dit barn glad, og hvad dit barn viser interesse i. Derefter kan du langsomt begynde at introducerer hvad end det er du er interesseret i at dit barn bider tænderne.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x