Sådan øger du sikkerheden på cyklen

Sådan øger du sikkerheden på cyklen

18. nov 2020

Dette indhold er sponsoreret 


Vi kender alle sammen nogen, der har været involveret i et cykelstyrt. Hvad enten du begiver dig ud på MTB, landevejen eller blot til og fra arbejde, så sætter du dig selv og dine omgivelser i fare, hvis du ikke er opmærksom. Men hvordan øger du sikkerheden? Og er du overhovedet dækket, hvis uheldet er ude?

Dæk dig mod eventuelle skader

Sørg altid for at kende den præcise dækning af din ulykkesforsikring før uheldet er ude. Som udgangspunkt vil dine forsikring dække en mengrad ift. personlige skader. Dog er standarden ofte lav og dækker ikke de fysiske skader på dit udstyr. Men selvom du er forsikret for selve styrtet, så er du bedst stillet med god opmærksomhed og respekt for dine omgivelser i trafikken. 

Følg reglerne

Der findes en lang række forskellige færdselsregler - også for cyklister. Det er især vigtigt, at du er opmærksom på disse, hvis du bruger cyklen som transportmiddel midt inde i en trafikeret by. Her vil du opleve andre trafikanter, som handler uforudsigeligt. Derfor skal du altid være opmærksom. Forvent aldrig, at de andre i trafikken agerer efter reglerne. Overhold derfor altid lysreguleringerne, cykelstierne og giv tegn, når du skal svinge eller stoppe. 

Udvis respekt 

Du vil altid møde andre cyklister på landevejen, i skolen eller på cykelstierne. Derfor er det en god idé at udvise respekt og have ‘god stil’, når befinder dig sammen med andre.


På landevejen er det en god idé altid at fylde så lidt som muligt. Selvom det kan være hyggeligt, at køre side om side, så forsøg så vidt muligt at trække ind. Dette hjælper forbipasserende biler og mindsker din risiko for at blive kørt ned i sving. 


I byerne og på MTB ruterne er dit vigtigste redskab mod uheld din koncentration. Sørg altid for at være opmærksom i trafikken. Hav eventuelt vand eller sukker med, hvis du begiver dig ud på længere ture, så du ikke mister energi og dermed fokus. Undgå at have musik i ørerne, da du vil miste fokus på bilerne omkring dig. Hvis du skal overhaler andre cyklister med høj fart, så brug gerne din ringeklokke uden at forskrække de andre. 


Ligegyldig hvor kort eller lang din tur er, så husk altid cykelhjelmen. De fleste styrt sker på korte ture inde i byen! Derudover kan det være en god idé at benytte handsker, især på landevej og til MTB for at beskytte dine hænder mod et pludseligt styrt.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x