Seks gode råd til, hvordan du vedligeholder din cykel ...

Seks gode råd til, hvordan du vedligeholder din cykel ...

26. aug 2020
En cykel er et godt, grønt og sundt transportmiddel mellem punkt A og punkt B. Dog kræver den en del vedligeholdelse, hvis den skal kunne holde til alt det hårde arbejde, og derfor får du i denne artikel seks gode råd til, hvordan du kommer bedst i mål med processen. Så kan du altid slappe godt af på online Casino, når du er færdig med alt det hårde arbejde. Her kan du nemlig finde sjove online spil, som du kan nyde godt af i timevis, og hvor der altid er fokus på, at spillene er af bedste kvalitet.


Skyl cyklen hver anden eller tredje dag
I Danmark er vejret sjældent godt længe af gangen, og det er derfor en god ide, at du sætter lidt tid i hverdagen af til at skylle din cykel efter for snavs, mudder og støv. Dette kommer på din cykel, mens du kører, og det kan hurtigt sætte sig fast i mekanikken. Derfor er det en god ide, at du tjekker din cykel efter hver anden eller hver tredje gang, at du har været ude for at køre for at se, om den trænger til en lille skyller. Så gør du dit bedste for at vedligeholde den. 


Husk at give din cykel olie
Når du skal vedligeholde din cykel, så er det en god ide, at du giver den olie flere gange om året. Dette gør, at kæden altid kører som smurt, og dette kan også gøre, at cyklen ikke så nemt går i stykker, så du skal ud for at finde en ny kæde. Du kan få olie til din kæde hos de fleste cykelsmede, men du kan som regel også få det hos tømmerhandler eller hos butikker, som sælger cykel- og bildele. Så kan du vedligeholde din cykel i hverdagen, uden at det behøver at være hårdt arbejde. Husk her at trække i tøj, som gerne må få olie på sig. Cykelolie er svært at få af, og det er derfor en god ide, at du så vidt muligt undgår at få det på dit tøj. 


Vask din cykel i hånden
Selv om du skyller din cykel med vand, når du har brugt den, så er det en gang imellem en god ide, at du vasker den med sæbe. Dette er en god ide, da du på denne måde tager dig tiden til at komme helt ind i de små kroge og virkelig fjerne det snavs, som kan sætte sig fast derinde. Det er vigtigt, at du bruger en mild svamp til formålet, da en grov svamp kan ødelægge lakken. Dette kan give dig rust, hvilket er svært, og i mange tilfælde, umuligt at komme af med. Derudover er det vigtigt, at du skyller din cykel godt efterfølgende med vand, så du fjerne alle sæberester fra din cykels mekanik. Så er du allerede godt på vej til at vedligeholde din cykel optimalt.


Tjek dit dæktryk ofte
Når du skal vedligeholde din cykel i hverdagen, så er det en god ide, at du tjekker dit tryk i dækkene ofte. Dette gør du blot ved at mærke på dem med en tommelfinger eller en pegefinger. På denne måde kan du tjekke, om der er nok luft i dækkene til, at du trygt og behageligt kan cykel rundt på din cykel. Er der ikke nok tryk i dine dæk, så er det altid en god ide, at du tager din cykel til en cykelsmed og får pumpet dem op, eller at du selv kan pumpe din cykel op med en pumpe eller en kompressor. Så er du altid godt kørende, og din cykel er i tip top stand.


Vask dine håndtag på cyklen
Det kan være hårdt at cykle, og dette gør, at man sveder. Det er derfor en god ide, at du gør det til en vane at vaske dine håndtag på cyklen, så du kan holde dem rene. Dette mindsker risikoen for, at du bliver smittet med bakterier, og det er bedre for din generelle hygiejne. Vil du gerne undgå dette, så kan du altid vælge at cykle med handsker. Dette vil også give dig et bedre greb på styret, så du ikke så nemt glider med dine hænder. Så er du godt kørende. 


Husk den store lås
Når du først har arbejdet så hårdt på at vedligeholde din cykel og sørge for, at den er klar til kamp hver eneste dag, når du skal i skole, til studiet eller på arbejde, så er det en ubehagelig oplevelse, at den bliver stjålet, mens du ikke kigger. Derfor er en af de vigtigste ting, som du kan gøre for at vedligeholde din cykel, at finde den store cykellås frem, så din cykel ikke så nemt bliver stjålet. Så kan du nyde alt dit hårde arbejde, uden at du behøver at være bekymret for, at den er væk, når du igen skal finde vejen hjemad. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x