Spar turen til cykelsmeden - lap din cykel selv!

Spar turen til cykelsmeden - lap din cykel selv!

20. dec 2017


Det er ganske enkelt at lappe din cykel selv - læs guiden her, og prøv selv kræfter med det derhjemme.


Du skal bruge

  • Dækjern

  • Lappegrejer (sandpapir, lim og lapper)

  • Evt. en balje med vand

  • Evt. arbejdshandsker


Fremgangsmåde


  • Først skruer du ventilen og omløberen af. Omløberen sidder tæt inde ved fælgen. Tøm slangen for luft. Det er muligt, at du kan undgå at tage hjulet af, hvis du let kan komme til hullet på slangen.


  • Brug dine dækjern til at få slangen ud. Du skal bruge to dækjern, men er slangen stram, kan du måske få brug for et 3.


Det ene dækjern placeres mellem dækket og fælgen og vip det ned, så det sidder fast i en eger. Gentag med dækjern nummer to - ca. 15-20 cm, fra det første jern.

Brug dækjern 2 til at løsne dækket, og træk slangen ud. Husk at dækket så vidt muligt skal blive på samme sted i forhold til fælgen.


  • Sæt ventilen på igen, og pump langsomt dækket op, for at finde hullet i slangen. Er du heldig kan du høre, og mærke, hvor luften siver ud på slangen. Tag slangen op til kinden, så kan du bedre mærke luften. Hvis det ikke lykkes, at finde hullet på denne måde, så brug din spand med vand. Der kommer luftbobler fra slangen, der hvor hullet sidder. Hvis det er ventilen eller omkring ventilen, der er hul, så skal du have en ny slange.

Tøm slangen for luft igen, og husk at tørre slangen godt af, hvis du har haft den i vandbaljen. Slib let med sandpapiret omkring hullet - så binder limen nemlig bedre. Smør limen på, og lad den sidde i 5 minutter.

Sæt lappen på oven på limen, og sørg for at få sat lappen ordentligt fast ved at trykke med fingrene. Får du ikke sat lappen ordentlig fast, så kan du risikere, at slangen ikke holder tæt alligevel. Når lappen sidder godt fast, fjerner du det gennemsigtige folie.  • Så er det tid til at få slangen sat i igen. Sæt ventilen gennem ventilhullet i fælgen, og skru omløberen på - og derefter ventilen. Pump dækket en lille smule, så det får lidt luft - så er slangen lettere at håndtere og montere. Når du monterer slangen, skal du være ekstra opmærksom, der hvor lappen skal ind. Undersøg dækket på stedet, for at se, om der sidder glasskår, sten eller andet, som har forårsaget hullet. Finder du noget, så fjerner du det naturligvis. det er derfor, det er vigtigt, at dækket sidder på samme sted på fælgen som før. Slangen sættes omhyggeligt ind - sørg for at det ligger jævnt hele vejen rundt.

  • Når slangen er på plads, så skal dækket også på plads igen. Pas på med at bruge dækjernene - det kan give nye huller i slangen. Tag i stedet et par gode arbejdshandsker på, og start ved ventilen. Dækket klemmes ind på midten af fælgen, og derefter vippes dækket op over fælgkanten på hver side af ventilen. Fortsæt hele vejen rundt.

Pump dækket lidt mere op, drej på hjulet, og giv den et par slag med pumpen. Så sikrer du dig at slangen ikke folder inde i dækket.

Til sidst pumper du dækket op til korrekt dæktryk.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x