Vælg den helt rigtige cykel til dine behov

Vælg den helt rigtige cykel til dine behov

12. jan

Når du skal vælge cykel, er det vigtigt at tage højde for dine behov og ønsker. Det er en god idé at undersøge de forskellige modeller på markedet grundigt. Er det en maountainbike, racercykel eller gavelcykel du skal have? Læs med her og find ud af det.

Cykeltyper og deres egenskaber

Mountainbikes er en cykeltype, som er designet til at klare de udfordringer, som terrænet byder på. De har større dæk end almindelige cykler, der giver et bedre greb i underlaget og en mere stabil kørsel. Mountainbikes har ofte skivebremser foran og bagpå, som giver en hurtigere bremserespons.


Racercykler er designet til fart og effektivitet på asfalten. Racercyklernes hjulstørrelser ligger typisk mellem 700C-28", men deres gearratio vil være meget højere så du kan opnå høje hastigheder med mindre indsats fra din side af. Racercyklernes rammer er oftest lavet af aluminium eller carbonfiber for optimal styrke/vægt-forhold.

En gavelcykel er designet til at kombinere det bedste fra mountainbikes og racercykler. De har typisk brede dæk for god stabilitet samtidig med at de er lette nok til at give dig et godt tråd på vejen. Gavelcykler vil have en lavere gear ratio end mountainbikes, så du får lettere ved at få fart på flade strækninger.

Vælger den rigtige model

Når du skal vælge den rigtige cykel til dine behov, er det vigtigt at overveje hvad du skal bruge din cykel til. Elsker du eksempelvis at køre mountainbike, så er det en god idé at investere i en god mountainbike og måske have billig almindelig cykel til småture. Kører du derimod mange lange ture, hvor der skal fart på, så er det en god idé at vælge en racercykel. En gavelcykel er til dig, som godt kan lide begge dele, men ikke vil investere i flere cykler. På den måde kan du få en rigtig god cykel, som kan det hele.

Hold din nye cykel i god stand

Først og fremmest skal du sørge for at smøre din cykel regelmæssigt. Dette vil hjælpe med at holde alle dele på plads og forhindre rustdannelse. Du bør også tjekke dine bremser regelmæssigt, da dette er meget vigtigt for din sikkerhed når du kører på cyklen. Endvidere bør du tjekke dine gear regelmæssigt, da de kan blive slidte over tid. Hvis du bemærker nogen problemer med dem, skal du straks få dem repareret eller udskiftet af en professionel. Desuden bør du altid huske at lufte dine dæk jævnligt.

Du skal altså overveje forskellige ting, når du leder efter den helt rigtige cykel til dine behov. Det kan være størrelse, komfort, type af gear og andre detaljer.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce