Viborg: Den midtjyske Cykelstjerne

Viborg: Den midtjyske Cykelstjerne

16. jan 2018


Storbyer som København, Aarhus og Odense er ikke de eneste byer, som kan prale af at være cykelbyer. Viborg er for alvor kommet på landkortet som en cykelby med sin 68,3 millioner kroner investering i det, som kaldes “Den Midtjyske Cykelstjerne”.


Den Midtjyske Cykelstjerne” blev indviet i maj 2017, og er et net af cykelstier, der starter ved banegården i Viborg og har  “arme” i alle retninger og skaber sammenhæng mellem Viborg og de fleste større byer i og i umiddelbar nærhed af kommunen.


På banegårdspladsen i Viborg står en vejviser med vejskilte og pile i alle retninger, som et fint symbol på cykelstjernen. “Den midtjyske Cykelstjerne” er finansieret af både Viborg kommune og Vejdirektoratet.  


Med de mere end 50 km nye cykelstier i Viborg kommune, er det blevet mere trygt og sikkert at cykle til og fra skole, arbejde og indkøb. Det er også blevet sjovere at være feriecyklist i området, hvor flere smukke landskaber nu kan opleves fra de nye cykelstier i Viborg kommune.  


Med de mange nye cykelstier og nye cykel infrastruktur er det blevet muligt for flere at bruge cyklen som transportmiddel. I 2017 foregik 11 procent af turene i Viborg kommune på cykel. Målet er i første omgang, at det tal skal stige til 20 procent i 2020.


Man har i Viborg kommune også udviklet en ny type lyskryds, som skal gøre det nemmere for cyklister at komme sikkert over. Et af flere tiltag i de nye kryds er, at cyklisterne føres længere frem, så det er nemmere for bilister at se cyklisterne og nemmere for cyklisterne at få overblik over trafikken, så risikoen for uheld mindskes.


Er du cykelentusiast, så er de nye cykelstier i Viborg helt sikkert et besøg af. Kunne  det være noget for dig at flytte til den nye cykelkommune Viborg, så find lejebolig i Viborg på Boligninja.dk. På Boligninja.dk findes både lejligheder og huse til leje i Viborg, men også i resten af landet. Viborg er en mellemstor by i midtjylland. Der bor lidt over 40.000 i byen og knap 97.000 hele i Viborg kommune.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x