{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.244 visninger | Oprettet:

Optakt: DM – cykel cross Elite, U23 og U19 {{forumTopicSubject}}

Så er det blevet tid til årets danske mesterskaber i cykel cross, for alle aldersklasser og i år afviklet over en hel weekend. Som noget nyt køres nemlig i år et U23 DM, det er om lørdagen, mens søndagen vanen tro har de to Elite-klasser samt U19-rytterne til start. Rekordmange er til start, og trods klare favoritter er kandidaterne og outsiderne mange i år.

Vi har allerede konstateret og beskrevet det adskillige gange her på siden - der sker i Danmark i disse år en kolossal opblomstring af cykel cross disciplinen. Mange parter har andel i det vitamintilskud, sporten har fået. Opblomstringen er bestemt ikke lige jævnt fordelt ud over landet, men denne særlige gren af cykelsporten er i både fremgang og vækst.

Man kunne måske ønske sig, at endnu flere ville satse mere på sporten, men, nuvel, man må glæde sig over, det man kan, og det er faktisk ikke så lidt.

Et par danske ryttere satser på at kunne leve af at køre cykel cross, flere mountainbikere og landevejsryttere føler så stor trang og lyst til at køre cykel cross, at de henover vintersæsonen - off season - både træner og dyster på crosseren. Og ikke mindst har et mere målrettet talentudviklingsarbejde, understøttet af DCU med en landstræner, betydet, at flere unge ryttere nu går nærmest ’all in’ på at dygtigere sig i cross-disciplinen. Mens de er helt unge, vel at mærke, hvilket lover godt for fremtiden.

Hertil kommer de flere - og vigtige! - uafhængige tiltag, som medvirker til at tiltrække voksne ryttere til sporten; ryttere, som i mange tilfælde ikke i forvejen er inde i klubregi, men i flere tilfælde kommer det.

Alt dette betyder, at hele 159 er på startlisterme til den kommende weekends danske mesterskaber, som afvikles i Fredericia, i Madsby Parken (hvor der lokkes med gratis suppe til publikummer!), af Fredericia CC. 159 er et rekordstort antal - faktisk er det hele næsten 50 % flere end sidste år. Størst er igen H40 klassen med hele 26 deltagere.

Også i den nyere motionsklasse er der fremgang med 18 forhåndstilmeldte ryttere, og modsat de øvrige klasser kan flere her komme til på dagen.

At der er mange ryttere til start ses også i de fire ’internationale’ klasser - fire, fordi der udover de tre traditionelle, Herre Elite, Dame Elite og U19 (junior), i år også for første gang optræder en U23-klasse. Den har man mulighed for at afvikle, og kan altså give U23-ryttere mulighed for at optjene verdensranglistepoint, hvilket muligvis kan give Danmark som nation flere UCI-point. (Muligvis, fordi det faktisk kommer an på, hvordan resultaterne falder ud for de ryttere, som måtte stille op i både U23 og Herre Elite. Det regnestykke vil vi dog ikke gå yderligere ind i her.)

U23-klassen er ganske vidst ikke stor, men i de tre andre klasser er der flere til start end i flere år; der er mange om buddet, og sandsynligvis spændende løb i vente.

Ruten
Den 2,4 kilometer lange rute, som altså befinder sig i Madsby Parken, i centrum af Fredericia og tæt ved togstationen, er ikke helt ny og er af mange allerede blevet karakteriseret som en ’tonserrute’. Det kan der være noget om. Ikke mindst hvis vejrudsigten holder stik og giver flere store mængder regn de kommende dage. Det kan blive tungt, mudret og tungt!

Ruten indeholder et par lede stigninger - kaldet ’EzelBerg’ og ’Slideren’ - men er ellers med mange og lange stykker, hvor der skal ’trykkes’ til i pedalerne. På grusveje, græs, asfalt og en smule skovsti. I våd tilstand bliver den på de spredte græsstykker kun endnu tungere at træde i - om der bliver tale om samme mængde klæbrig mudder, som det var tilfældet i 2014 i Sorø, vil weekenden vise.

I hvert fald bliver der så meget mudder, at mange allerede taler om, at man skal have enten god køreteknik (i mudder) eller være klar til at løbe. Eller begge dele.

De mere teknisk orienterede ryttere, i gængs forstand, vil muligvis savne flere elementer, som for dem kan udnyttes til at gøre en forskel, og ruten indeholder da også umiddelbart kun få eller ingen teknisk svære nedkørsler, passager med hældning og sving-partier. Ligesom den heller ikke har trapper, men dog et par bomme. Et par små jordhøje kan også tvinge enkelte ryttere af cyklen.

Alt dette skulle altså give nogle ryttere en lille fordel; de ryttere, som sidder godt og tungt i sadlen og træder konstant til, med masser af power. Men meget kan selvfølgelig se anderledes ud og afsløre sig på ’dagen’, da den video af ruten, som er lagt ud (og som vi her bl.a. læner os af ad) ikke indeholder hele ruten.

Der kan dermed forekomme små overraskelser - som en sandkasse og en ’skrænt’, siger i hvert fald et rygte.

http://feltet.dk/nyheder/optakt_dm__cykel_cross_elite_u23_og_u19/

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Optakt: DM – cykel cross Elite, U23 og U19

Annonce