{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Shimano XT nav - gode nok?
 • #1   11. mar Navene er ganske fine, og de løber virkeligt lækkert, men der er lige et pr ting, som du skal have med i overvejelserne.
  Konus og møtrikkerne DS bør få en gang blå LockTite på gevindet, da de godt kan løsne sig over tid og give slør.
  Der bør ikke gå mere end 3mdr mellem hvert service (rens, nyt fedt evt kugler), hvis hjulene kører ofte.
  Så hvis du godt kan lide at rode med din cykel, så er de helt fine, men hvis tingene bare skal køre, og du ikke gider at fedte med cyklen mere end højst nødvendigt, så ville jeg finde nogen med lukkede lejer.
  NB. Mavic ville jeg gå i en stor bue udenom.


 • jørn N
  jørn N Tilmeldt:
  okt 2013

  Følger: 5 Følgere: 2 Svar: 442
  #2   12. mar hvis du renser og smører Shimano nav 1-4 gange årligt (afhængig af hvor meget du kører, hvilket vejr du kører i, og hvor hårdhændet du vasker dine hjul) holder et par XT nav evigt.
  Hvis konus møtrikker løsner sig, er det fordi det er en fusker der har serviceret dem. LockTite har intet at gøre på en konusmøtrik.
  Hjul med lukkede lejer er ikke vandtætte og servicefri, da skifter du bare hele lejet, når det får slør. Det tager ca lige så lang tid, som at rense og smøre et konusnav


 • #3   12. mar Service er fint nok at stå med, det er hyggeligt nok synes jeg. Hvis det er det der gør, at de kan holde så lang tid, så har jeg intet imod at smøre lejer op 😄

 • #4   14. mar Jeg går langt uden om shimano nav til mtb. De er billige men det er der nok en grund til. De ruller lækkert/fint så længe det varer og på XT modellerne er der er mange der har problemer med kassette bodyen (den revner eller kuglerne dør). Jeg oplevede det også på mine XTR nav. Jeg synes også man skal være tålmodig med konusjusteringen for at få lejet til at køre som da det var nyt. Hvis du skal bruge navet meget ville jeg ofre flere penge på navet, det kan f.eks være HOPE.
  TS. For h...... jeg har lige købt et sæt Mavic XA Elite. >:( Håber de holder


 • #5   15. mar Byn.
  Jeg har haft så sindsyg mange reklamationer på mine Mavic hjul med netop ITS-4 navet. Prøv at google på problemer med ITS-4 nav.
  Ift service af dem så blev jeg anbefalet direkte fra Mavic at rense og oliere dem for hver 30timer. Jeg kunne ikke få lejerne i kassettehuset til at holde i ret mange timer, preloaden løsnede sig hele tiden, og så flækkede tandkransen inde i navet. Til sidst røg de til Mavic og fik nyt nav og eger, og da jeg fik dem hjem blev de solgt.
  Så hold øje med din kassette når du bare triller, at den ikke står og hopper (din kæde vil blive slap og ligge sig på kædestagen).


 • jørn N
  jørn N Tilmeldt:
  okt 2013

  Følger: 5 Følgere: 2 Svar: 442
  #6   15. mar der findes bedre nav, end Shimano XT. Hope er helt sikkert bedre. Men de koster også 4 gange så meget som et XT nav.


 • #7   15. mar Præcis Jørn, og derfor spørger jeg. Fordi hope er for dyrt når man har to cykler der skal have nye hjul 😄

 • #8   15. mar Strikker du selv hjulene, eller skal de forbi en forhandler?
  Et sæt DT Swiss 350 fåes til 16-1700kr ved r2-bike, og jeg synes, at de er alt rigeligt. Jeg har også kørt med flere andre hjul med det NOGET dyrere DT240s nav, og jeg kan simpelthen ikke mærke nogen brugsmæssig forskel. 240/350 er piv nemme at servicere, skal ikke bruge værktøj til at komme ind til sagerne, og det har ikke været nødvendigt at rense/smøre mere end 1 til 2 gange pr år.
  Hope Pro4 nav kan findes relativ billigt på Merlincycles, og rent synsmæssigt er Hope bare lidt mere spændende at se på end DT.


 • jørn N
  jørn N Tilmeldt:
  okt 2013

  Følger: 5 Følgere: 2 Svar: 442
  #9   15. mar du skriver at du ikke har noget imod at servicere dine nav, når det er tilfældet bør du vælge xt nav, du får ikke bedre nav til prisen.
  Kassettehuset holder ikke evigt, det kan serviceres, men det kræver specialværktøj. Et nyt kassettehus er ikke vildt dyrt, så de fleste vælger at udskifte huset, når der bliver for meget slør i lejerne


 • #10   15. mar Strikker selv hjulene 😄

 • #11   15. mar Men ingen tvivl om at hope og DT Swiss nav er federe end Shimano 😄

 • #12   15. mar #10
  Super, det er i min verden også noget af det mest tilfredsstillende ved cykel-skruer-verdenen.
  Jeg har bygget med begge mærker nav, og lige i selve hjulbyggeriet er det ene mærke ikke bedre end det andet. Så rigtig god fornøjelse ;).


 • #13   15. mar Ja jeg synes det er så hyggeligt selv at bygge dem, at rette dem op synes jeg nogle gange er mere træls 😄
  Tak! Hvad det ender med af nav må jeg se til, fælgene er ihvertfald købt 😄


 • #14   26. mar Hvad endte du så op med?

 • #15   26. mar Har ikke købt endnu. Men det ender med Xt nav 😄

 • #16   26. mar Super
  Strikket på hvilken fælg?


 • #17   26. mar WTB frequency i29 😄

 • #18   26. mar Godt fælg mærke valg


 • #19   26. mar Ja de er sgu fede 😄
  Kunne skaffe dem billigt, så det blev sgu dem 😄


Kommentér på:
Shimano XT nav - gode nok?