{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
492 visninger | Oprettet:

Sram & shimano mix {{forumTopicSubject}}

Hej cg

Det har været oppe før. Men syntes ikke at forstå de svar der kommer til andre.
Så kort og godt hvorfor kan shimano trigger ikke arbejde med en sram bagskifter?

Mange siger kabel udveksling er 1:1 på sram og 2:1 på shimano.
Men hvad betyder det?
Tandhjulene på kassetten har samme afstand uanset mærket. Trigger flytter bagskifteren, ergo er bagskifteren en slave enhed.
Er det på grund af længden kablet skal trækkes for at flytte bagskifteren.
Eksempelvis at sram skal trække kablet 3mm for at skifte til næste tandhjul hvor shimano trækker 6mm for samme ønskede effekt?
(Disse tal er fiktive)

En klog person der kan svare på spørgsmålet?Kommentarer på:  Sram & shimano mix
 • jørn N
  jørn N Tilmeldt:
  okt 2013

  Følger: 5 Følgere: 1 Svar: 396
  #1   4. aug 2017 du har ret i din antagelse, en shimano trigger flytter ikke samme længde kabel pr. gearskift, som en Sram trigger.
  Dog producerer Sram gribshift skiftergreb ("gashåndtagsmodel") i to modeller, en som passer til shimano bagskiftere og en som passer til Sram bagskiftere


 • Kasper H
  Kasper H Tilmeldt:
  aug 2013

  Følger: 1 Cykler: 2 Svar: 57
  #2   10. aug 2017 Hvis gearskiftet er 2:1 betyder det at triggeren trækker kablet 20mm, men bagskifteren kun flytter sig 10mm.
  Hvis du så sætter en bagskifter på der er beregnet til 1:1, så trækker samme trigger 20mm i kablet, men bagskifteren vil nu flytte sig 20mm, altså dobbelt afstand.
  Overdrevet set, så kan du have en trigger der trækker kablet 1 meter pr klik, men bagskifteren skal stadig kun flytte sig over på næste tandhjul på kassetten. Derfor skal trigger og bagskifter passe sammen.

  Det er sådan set samme pricio som en vægtstang.
  Hvis du tager en alm. vippe, så er den 1:1. Dvs. at hvis man placerer to personer af samme vægt, så er der ligevægt på vippen.
  Ændres vippepunktet på vippen så forholdet er 2:1, så skal den ene person veje dobbelt så meget som den anden, for at der er ligevægt.
  Her vil der heller aldrig være ligevægt, hvis personerne sætter sig på den forkerte vippe


 • #3   10. aug 2017 Min tanke går næste gang på sram og deres exact actuation. Altså netop en 1:1 træk i kablet. Burde det så ikke være muligt at bruge en 10 spd bagskifter med en 11 spd trigger og få 11 spd ud af bagskifteren?

  Jeg har svært ved inde i hovedet at forestille mig hvor problemet i det opstår, men sram sælger jo netop ikke bagskiftere der er 10 og 11 spd kompatible så en forskel må der være...


 • #4   11. aug 2017 Det må man kunne.


Kommentér på:
Sram & shimano mix