{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Carbon Valley Carbon Green 1992-93. #3 [Tidl. cykel] Racer

282 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen cykel er oprettet og stemt ind. Opret din egen cykel

Leo J
Mand | 71 år | Oprettet: 15. sep 2014


Carbon Valley Carbon Green 1992-93. #3

Type:
Racer
Stel:
Stel fra carbon rammernes spæde ungdom. Det var lavet af carbon rør med klar lak, og rørerne var samlet/limet i blankpolerede aluminiumsmuffer leveret fra Alan fabrikken.
Stellene blev produceret af Carbon Valley i Italien. Fabrikken lavede f.eks. også tennisketchere og dele til F1 racerbiler.
Dette stel er 58cm C-C og vejer iflg. fabrikken beskedne 1.350g
Se i øvrigt billederne af den originale brochure.
Forgaffel
Alan aluminium forgaffel, poleret/eloxeret. Vægt 550g.
Stronglight A9 styrfittings med rullelejer i blank aluminium
Bremser
Sachs Huret New Success, som lige kom på markedet i 1993, hvor Sachs (nu Sram) startede på at vinde ind markedet primært domineret af Shimano og Campagnolo (lige som i dag mere end 20 år senere).
Disse bremser var produceret af Modolo
Dæk
Continental Grand Prix 20mm med kanttråd. State-of-the art i cykeldæk i 1992!
Hjul
Bygget med Sachs New Succes nav til 8 speed skruekrans. Husker ikke hvilke fælge, der sad på hjulene.
Gear
Sachs Huret New Success 2x8 speed baggear og forgear med indexeret Sachs Huret New Success stelkontrol monteret på skrårøret.
Sachs Huret New Success kranksæt 52/52T og 172,5mm arme (i virkeligheden Campagnolo Chorus fremstllet af Campagnolo med 'Sachs New Succes' påtrykt logo i stedet for indgraveret Campagnolo. Klingerne var dog helt almindelige Campagnolo Chorus.
Kæde var Sachs 8 speed
Styr
42cm Modolo Q Even Anatomic
12cm Modolo frempind
Begge dele i blank aluminium
Saddel
San Marco Regal i sort læder med kobber nitter
25mm Campagnolo Chorus Aero sadelpind, poleret aluminium
Ekstraudstyr
Cat Eye trådløs computer
2 stk. flaskeholdere i aluminium
LOOK Delta pedaler
Bemærkninger
Jeg købte og byggede denne cykel i 1992, da min daværende Benotto blev stjålet. Den var næsten 1kg lettere end en tilsvarende cykel med stålramme.
Cyklen havde jeg kun ca. 1½ år. Jeg syntes (og synes stadig) det er en smuk og meget komfortabel cykel, men den var for fleksibel i rammen og blev året efter udskiftet med en Eddy Merckx Corsa Ekstra i ægte stål.
Som med de 2 foregående år kørte jeg Sjælsø Rund 120km. I 1992 en del minutter hurtigere end tidligere, 3T 16M og i 1993 3T 7M, så min plan om hvert år at køre på bedre tid end året før sluttede her, for den tid troede jeg ikke selv på, jeg ville kunne forbedre. I øvrigt vandt jeg i 1993 også mit første cykelløb med denne cykel (i klassen Oldboys 1B), så det må have været en OK cykel dengang.
Cyklen solgte jeg til en kollega, som ønskede sig en racercykel til motionsture. Da jeg nogle år senere spurgte til den, fortalte han, at den havde han kørt på containerpladsen, for han fik aldrig kørt på den, så den fyldte bare op (suk!). Ikke den store entusiast må man sige.


Kommentér på:
Carbon Valley Carbon Green 1992-93. #3