{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

No-Name Dame Årg. 1982 Retro

375 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen cykel er oprettet og stemt ind. Opret din egen cykel

No-Name Dame Årg. 1982

Type:
Retro
Stel:
Plastik
Forgaffel
Plastikhåndbremser
Bremser
Håndbremse for og bag.

Friløb.
Dæk
KENDA 27x 1 1/4 de originale fra ny.
Hjul
27" plastik
Gear
3 sturmey archer
Styr
Plastik iteriaoriginal
Saddel
Itera original.
Ekstraudstyr
Ringklokke, lås/lygter som dog er original.f
Bemærkninger
Fået fat i denne Itera plastik cykel hos en cykelhandler der lukkede butikken. Den har stået som trækplaster i vinduet og ubrugt så derfor i original og fin stand. Dækkene er lidt møre men betyder intet da den aldrig kommer ud a køre. Man huske dem da de kom på markedet i 82 da jeg kom meget hos en cykelhandler min far kendte.
Den har et rigtig godt lys som vist er det eneste positive ved den cykel, men sjov at have.

var en plastik cykel , der blev udviklet i 1980 [ 1 ] og gik i serieproduktion i 1982 [ 2 ] . Cyklen blev fremstillet af Heva AB og Vilhelmina Plast AB, som også sprøjtestøbte og monterede, mens virksomheden Itera AB var ansvarlig for idé og produktudvikling.

Design Edit
Der var flere forskellige varianter, og den mest almindelige model var tre-trins. Ramme , gaffel , hjul og krumtaphus var lavet af sammensat plast - en kombination af termoplast og glasfiber . [ 3 ] Transmission , pedaler og bremser kom fra udenlandske producenter, mens de fleste andre komponenter blev leveret af svenske virksomheder.

History Edit
Produktionshistorik Edit
På trods af en omfattende marketingkampagne blev cyklen en flopp, fordi den havde en foldet ramme, var tung (ca. 18 kg) og konditionerede en høj pris. Virksomheden havde oprindeligt til hensigt at sælge den for ca. SEK 300 (sammenlignet med en almindelig cykel, der kostede ca. 1.200 SEK i 1980 ), men i stedet blev den lanceret som et trendprodukt og kostet SEK 1.600. Det blev også anført i en rapport i Aktuellt [ 4 ] , at trafiklysene ikke skiftede for den nye plastcykel, fordi den ikke var i metal .

En forbedret version af stålstyring blev udviklet, men det hjalp ikke. 15.000-20.000 cykler blev fremstillet i Vilhelmina inden lukningen. Det betød ikke, at USA 's så- præsident Jimmy Carter prøve cyklede Itera på et besøg i Sverige i begyndelsen af 1980'erne. [ 5 ]


Kommentér på:
No-Name Dame Årg. 1982
x