{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Retro Peugeot Touring

702 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen cykel er oprettet og stemt ind. Opret din egen cykel

Tonni J
Mand | 39 år | Oprettet: 10. aug 2015


Retro Peugeot

Type:
Touring
Stel:
60cm stel fra omkring 1971, den har nogle små fejl men ikke noget der gør noget.
Jeg har udvidet bagenden så den har en bredde af 135mm, på den måde kunne jeg fjerne den gamle 6speed kassette og montere noget 10speed

Jeg ville nu godt have fat i en til min størrelse da den er lidt stor, men det går indtil videre så længe jeg ikke hopper over top tube op af bakke :)

En 57-58 vil nu være optimal til mig, men har ikke kunne finde et der har monterings huller til gearing som på den jeg har her.
Forgaffel
Peugeot eller Skandsen, vides ikke 100%
Bremser
Dia-Compe fra 1970-1975
Shimano T4000 bremsegrebsæt
Dæk
Panaracer Gravelking SK 700x35c
Hjul
Contec Classic 700c - 28"
Gear
2x10
Tiagra FC-4700 48/34
Shimano HG-500 11-34
Shimano Deore M5120 bag derailleur
Shimano Deore M4100 10 speed skifte greb
Shimano SL-M315-L front skifte greb
Styr
Force Basic MTB styr H6.6 med 30mm rise
Saddel
No brand saddle
Ekstraudstyr
Begagebære
Bike Attitude Double Desity Håndtag

Bemærkninger
Det er en gammel cykel der har kørt i ring i familien siden 70'erne, den var ved at være godt udslidt så trængte til enten total renovering for at få den original eller ombyg for at få den mere brugbar.
At få fat i alle delene for at renovere den ville ikke være at forstrække prismæssigt og arbejdet bag, da den alligevel var bulet og har nogle små fejl.

Så jeg har fået den malet, ikke den farve jeg bestilte men maleren kunne ikke finde ud af at gøre sit arbejde så måtte indfinde mig i hvad der var lavet. Jeg syntes nu den farve er pæn nok, men den skulle have været en metallic bordeaux. (forkert grunder blev brugt, så det blev ikke den farve)

Måtte udskifte fælgene da de var helt opsvulmet af rust, og der var nogle buler her og der jeg fik svejset op i stellet. Så i sidste ende besluttede jeg mig for at ombygge den til en touring/gravel cykel der kan håndtere nogle svære bakker men stadig holde en ok hastighed ud af lige vej.

Der kommer to 11L tasker hjem inden længe, og der kigges på et front begagebære så en kan monteres i front og en bag. Flere billeder kommer så snart tasker er monteret.

Jeg var ikke 100% om det er en Peugeot eller Skansen, min morfar som er en af de tidligere ejere mener hårdnakket det er en Skansen. Men har snakket med en som mener det ikke er en Skanden, men kan være lavet af en af de værksteder som solgte Skandsen. Og jeg mener det er en Peugeot pga det gearing system der var på samt Dia-Compe bremser.

Men selvom det har været lidt af en ombygning på denne cykel, er det nu en rigtig fin cykel der kan klare de fleste bakker vi har her hjemme.
Jeg er super glad for at få den færdig og ud at køre.
Kommentér på:
Retro Peugeot
Annonce