{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.231 visninger | Oprettet:

Shimano SG-7R40 justering/samling + gearvælger {{forumTopicSubject}}

Hej.

Har fået en gammel mountainbike af en kammerat, som har lidt skader. Overvejer at samle den til en fungerende cykel og bruge den til sommer. Jeg er dog stødt på et problem jeg ikke lige kan gennemskue. Gearvælgeren er ødelagt i huset, men selve drejehåndtaget er der og kan dreje. Kablet er der også, dog meget slidt.

Her er billede af baghjulet: http://gupl.dk/695593/

Ved baghjulet er der en Shimano nexus gear med 7 gear, SG-7R40. Når jeg forsøger at samle baghjulet i den side hvor gearkablet skal på, synes jeg ikke det ligner de tegninger og beskrivelser jeg har set/læst. Jeg synes at afstanden fra den vandretgående "kabelholder" og øjet i det den anden del hvor gearkablet fæstnes er for tæt på hinanden. Jeg har læst en beskrivelse der siger 101mm fra slutningen af ydrekablet til fæstningen på inderkablet. Her er nok ca 70 mm. Det skal siges at det gamle kabel er knækket så det køre meget dårligt og jeg ved derfor ikke om jeg kan måle den rigtige afstand på det.
Samtidig har jeg læst mig til at grundjusteringen skulle ske i 4 gear, og at det skal justeres ind så de to "tapper" market på rødt på billedet står overfor hinanden. Som der sidder på billedet kan de to tapper ikke komme tættere på hinanden end de er. Hvis jeg sætter kabel på og trækker i det (som om jeg skifter til højere gear går jeg ud fra - jeg kan ikke de det da gearskifterhuset er ødelagt) kan delen med øjet godt bevæge sig 1-2 cm med kablet.

Jeg har nu 2 spørgsmål:
- Der sidder i øjeblikket et kombineret gearskifte og håndbremse på cyklen. Kan jeg montere dette gearskifte samt en løs håndbremse i stedet? http://www.thansen.dk/product.asp?c=8808890272&n=-1351316394&pn=-1351316370
Kan jeg evt. montere dette 9-gears gearskifte selvom der kun er 7 gear i navet? Og så "virker 8-9 gear bare ikke"? http://www.thansen.dk/product.asp?c=8808890272&n=-1351316394&pn=-1351316367

- Ser det rigtigt ud på billedet? Er der noget justering der ikke er i orden eller er der noget værre galt siden afstanden/vinklen mellem "kabelholderen" og øjet ikke er som jeg læser i beskrivelserne?

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Shimano SG-7R40 justering/samling + gearvælger

Annonce