{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
329 visninger | Oprettet:

TH
TH
Tilmeldt:
22. mar 2016
Følger: 1 Følgere: 9 Emner: 5 Svar: 27

Valg af MTB {{forumTopicSubject}}

Hej,

Jeg går med tanker om at anskaffe mig en MTB. Jeg cykler landevej om sommeren og går til spinning om vinteren, men kunne godt tænke mig at køre MTB istedet om vinteren.

Jeg har adgang til adskillige baner i mit nær område, så det bliver ikke til brug på landevej.

Hvilken "begynder" MTB vil I anbefale? Skal dog siges at jeg ikke ofrer 10000 + på en cykel.

På forhånd tak
ThomasKommentarer på:  Valg af MTB
 • #1   4. jan Jeg har fundet disse 2

  https://www.canyon.com/da/mtb/grand-canyon/grand-canyon-al-3-0.html

  https://www.canyon.com/da/mtb/grand-canyon/grand-canyon-al-4-0.html

  Jeg har selv en Canyon racer som jeg er super glad for. Jeg syntes man får meget cykel for pengene.


 • Brian S
  Brian S Tilmeldt:
  aug 2015

  Følger: 1 Svar: 6
  #2   4. jan Den er på dba

 • #3   5. jan Tak for link

 • #5   6. jan Jeg vil anbefale en mtb, som har en noget mere selvtillidsgivende geometri, og så gå mindre op i hvilke stumper, der sidder på. Især fordi, at du er ny på en mtb. Gå hellere efter en geometri, som hjælper dig sikrere ned af nedkørsler, indtil teknikken sidder i skabet og så overvej, om du skal fortsætte i trail geometri segmentet, eller du hellere vil over i race (xc) segmentet. Husk på, du skal nok kommer op ad bakkerne, det er straks værre med en xc race mtb med stejl kronrørsvinkel, når det går stejlt ned ad. Her er mit bud (prøv at læse på de reviews, som er tilknyttet og find evt andre)
  http://www.chainreactioncycles.com/mobile/dk/en/ragley-marley-2-0-hardtail-bike-2017/rp-prod145978


 • #6   6. jan TS tak for super input

  Når jeg sammenligner cyklenerne jeg linker til og den du linker til, ser jeg ikke dens store forskel i geometrien. Eller er det bare mine “begynder” øjne der ikke kan spotte det. Mht hvad stumper der sidde på, ved jeg at jeg vil ærgre mig hvis jeg efter kort til skal til at opgradere


 • #7   6. jan Jeg har forresten fundet en super guide her.

  http://www.cykelstart.dk/saadan-vaelger-du-den-rigtige-begynder-mtb/


 • #8   6. jan Canyon og Ragley'en er ret forskellige at køre på, selvom de ved første øjekast minder en del om hinanden. Det er først, når du prøver at sammenligne de to cykeltyper på sporet, at du mærker forskellene. Man behøver ikke at have kørt mtb i mange år for at mærke de små forskelle i både grader og mm.
  En XC cykel har kort akselafstand og en stejl kronrørsvinkel, som gør, at den er rigtig god til at klatre med. Typisk er kædestagen også en fornuftig god længde, så den igen fokuserer på stabilitet opad. Ofte er dækvalg på en XC valgt ud fra, at cyklen gerne må løbe hurtigt frem for grovere dæk med mere greb. Når en ny skal køre nedad på den, så vil følelsen med at "ryge over styret" hurtigere komme, da cyklen mere er indrettet til at føreren "ligger" lidt mere ned mod styret. Tyngden vil gerne søge fremad, når der enten bremses eller køres nedad, og hvis overkroppen allerede er i en fremadrettet position, så skal der arbejdes noget med teknikken for ikke at få tyngden for langt frem. Det er ofte det, som går galt i mtb, når føreren ryger over styret på en nedkørsel og knækker nakke/kraveben. Forestil dig en stejl nedkørsel, hvor tyngden er på vej fremad, så rammer forhjulet ind i en rod/sten eller fx ned i et hul. Så kan forhjulet stoppe helt og med førerens tyngde allerede godt på vej forover, ja, så har du opskriften på et sygehusophold.
  Hvis du nu kunne få en cykel, som kunne hjælpe bare en lille smule på selvtilliden under nedkørsler og generel tilpasning til mtb verdenen, kunne det så ikke være fedt?
  Men har du en god mtb teknik, så kan du også køre tekniske nedkørsler, bikeparks og endda downhill på en XC cykel. Det er manden ikke cyklen.

  Trail cyklen sidder du oftes noget mere oprejst på - nogle kalder det en "sofa cykel", fordi det ser mageligt ud. Allerede her er der vundet lidt ift tyngden på overkroppen og dens søgen mod cyklens forende. Trail cyklen vil ofte køre med lidt mere vandring foran, hvilket løfter forenden og sammen med geometrien på kronrøret giver det en fladere kronrørvinkel. Du vil have en lidt længere akselafstand mellem hjulene, hvilket giver stabilitet, men kan også gøre meget smalle og gnidrede spor lidt udforende at køre. Med den fladere kronrørsvinkel vil cyklens geometri "æde" noget af den stejle fornemmelse, og der skal mere til, for at man får den der "falde ud over styret" følelse.

  Jeg vil igen anbefale dig at kigge efter en "trail" cykel, som skal booste din selvtillid mest muligt her i starten. Her vil den ofte køre med en kortere kædestag, hvilket gør den nemmere at udvikle sin teknik på, når der skal forceres forhindringer på sporet. Kortere kædestag vil gøre det nemmere at løfte forhjulet over forhindringer, og ikke mindst på sigt gøre det nemmere at lære andre gode tekniske kunnen. En kort kædestag og lidt højere forende vil gøre trail cyklen lidt mere udfordrende at klatre de helt stejle stigninger.

  Ift. udstyret på cyklen så oplever jeg det sådan, at typisk de billigste stumper kræver mere vedligehold end de maginalt dyrere gør. Det billige er simpelthen ikke egnet til hyppigt brug. I Shimano-land vil jeg helst holde mig til Deore og op, dog fungerer deres bremser lige under Deore-klassen OK. Snakker vi forgaffel, så vil de billige fjeder gafler uden luft ofte være MEGET såbare overfor rust på gaffelbenene.


Kommentér på:
Valg af MTB