{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
991 visninger | Oprettet:

Ny cykel... Scott eller Canyon {{forumTopicSubject}}

Hejsa

Jeg har brug for et par ekspert-/brugerinput ift valg af ny cykel... Håber at I vil smide et par kommentarer til nedenstående.

Har kig på nedenstående som med lidt held kan fåes til samme pris.
Jeg kommer primært til at køre skovveje og stier plus enkelte singletracks.

Hvad ville du vælge og hvorfor? smiley

Scott scale 920 2017
https://cykelexperten.dk/scott-scale-920-2017/

Canon Grand Canyon AL SLX 9.0
https://www.canyon.com/da/mtb/grand-canyon/grand-canyon-al-slx-9-0-sl.html
Kommentarer på:  Ny cykel... Scott eller Canyon
 • #1   29. apr 2018 jeg ville gå efter Scoot'en smiley

 • #2   30. apr 2018 Well jeg er på ingen måde fan af canyon, nærmere tværtimod. Begge cykler er jo raketter med marginalt bedre udstyr på canyonen. Kan du mærke forskel? Måske men jeg tvivler smiley Mht. geometri ligger de også meget tæt på hinanden, dog har canyon lidt mere slack på kronrøret og 10mm mere vandring. Et lille plus i min verden. Som jeg læser specs er der bedre forgaffel og bredere fælge samt xt gear/bremser på canyonen. Jeg kører selv på et sæt Mavic AX Elite hjul som jeg er meget tilfreds med men jeg har kun kørt 300 km på dem. En bruger her på siden har gjort opmærksom på at der kan være problemer med friløbsnavet på mavic. Som jeg husker det er der 3 års garanti på mavic hvis du registrerer deres produkt
  Scotten har et lettere carbon stel, jeg har ikke prøvet deres stel så jeg ved ikke hvordan komforten er i forhold til en alu canyon. Det jeg synes der trækker lidt ned på scotten er de smalle fælge som virker lidt gammeldags i nutidens mtb verden og en anderledes dæmper teknologi (grip). Jeg tror godt du kan mærke forskel på om der er 20 eller 25mm indvendig fækgbredde. Især hvis du vil køre med tubeless setup og lavt dæktryk for bedre feeling og komfort.
  Jeg har haft problemer med en garantisag på et alu stel fra canyon, det blev dog løst men ikke så hurtigt som kunne jeg ønske.
  Hvis der er en prisforskel på 4-5000 kr vil jeg vælge canyon pga. den lille forskel i geometri, fit 4 forgaffel og bredere fælge men hvis du kan få dem til samme pris....
  At jeg ville bygge noget selv med det budget er en helt anden sag smiley Håber ovenstående gav lidt mening


 • #3   30. apr 2018 Tak for det begge to.
  @Byn: hvilket stel ville du tage udgangspunkt i hvis du skulle bygge selv?


 • #4   30. apr 2018 Jeg har haft masser af hurtige hardtails igennem tiden men mine behov har ændret sig med alderen. Fart er ikke min første prioritet mere. Jeg kigger mere på komfort, behagelig siddeposition, stabilitet og sjov. Man kan måske kalde det mere trailorienteret. Du har sikkert andre behov men hvis jeg tager udgangspunkt i mine egne kigger jeg efter stål eller titaniumsrammer med lidt mere slack på kronrøret og længere vandring foran. Stål vejer lidt mere og titanium er dyrt. Her er lidt blandet alu, stål og titanium men måske de rammer forbi dit behov
  http://www.ns-bikes.com/eccentric-alu-evo-29,121,pl.html
  https://www.cotic.co.uk/product/solarisMAX#sizing
  https://www.production-privee.com/en/product/shan-gt/
  https://www.bird.bike/product/zero-am-2018-frameset/ dog 27,5
  https://kingdombike.com/collections/hardtails/products/vendetta-x2-available-to-pre-order-for-may massiv ventetid, desværre.
  https://www.commencal-store.co.uk/frame-meta-ht-am-650b-black-2018-c2x22586617 dog kun 27,5
  Hvis du mere er til raceragtiger har bike-discount ofte nogle gode tilbud på cube men man skal være hurtig hvis man har gennemsnitsstørrelse.
  https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-reaction-gtc-slt-29-side-swing-frame-carbon-n-flashred-692512


 • #5   30. apr 2018 Jack, det har RIGTIG meget at sige om valget af cykel, hvad du synes er fedest, når du er ude at cykle. Så ville jeg købe cykel efter det, og så kan vi måske også lidt bedre spore os ind på nogle bygselv valg.
  Jeg kan høre på Byn, at vi snakker samme sprog, og jeg har også haft en del forskellige hardtails gennem tiden fra super let carboiiiing til mega slack 65.4graders (flad kronrørsvinkel) alu Børge. Æbler og pærer.
  Jeg har skrevet nogle betragtninger ned i et andet forumsvar, som jeg kan sakse ind i denne tråd, såfremt du lyster?


 • #6   30. apr 2018 Saks meget gerne TS smiley

 • #7   30. apr 2018 Fra den anden tråd, blev der skrevet en del omkring valget af cykel til en nybegynder, og såfremt du ikke betragter dig som dette, så håber jeg ikke, at jeg fornærmer smiley

  Men jeg vil virkelig råde dig til at gå efter den type, som giver dig det største grin på læben. Nedenstående vil dog altid være mine bevingede ord, såfremt jeg bliver stillet spørgsmålet, og spørger har tid til at høre et længere svar end: "DEN LETTESTE - Hvis du nu lige giver 1000kr mere, så sparer du 147gram ift. den cykel du troede, du skulle købe."

  En XC cykel har kort akselafstand og en stejl kronrørsvinkel, som gør, at den er rigtig god til at klatre med. Typisk er kædestagen også en fornuftig god længde, så den igen fokuserer på stabilitet opad. Ofte er dækvalg på en XC valgt ud fra, at cyklen gerne må løbe hurtigt frem for grovere dæk med mere greb. Når en ny skal køre nedad på den, så vil følelsen med at "ryge over styret" hurtigere komme, da cyklen mere er indrettet til at føreren "ligger" lidt mere ned mod styret. Tyngden vil gerne søge fremad, når der enten bremses eller køres nedad, og hvis overkroppen allerede er i en fremadrettet position, så skal der arbejdes noget med teknikken for ikke at få tyngden for langt frem. Det er ofte det, som går galt i mtb, når føreren ryger over styret på en nedkørsel og knækker nakke/kraveben. Forestil dig en stejl nedkørsel, hvor tyngden er på vej fremad, så rammer forhjulet ind i en rod/sten eller fx ned i et hul. Så kan forhjulet stoppe helt og med førerens tyngde allerede godt på vej forover, ja, så har du opskriften på et sygehusophold.
  Hvis du nu kunne få en cykel, som kunne hjælpe bare en lille smule på selvtilliden under nedkørsler og generel tilpasning til mtb verdenen, kunne det så ikke være fedt?
  Men har du en god mtb teknik, så kan du også køre tekniske nedkørsler, bikeparks og endda downhill på en XC cykel. Det er manden ikke cyklen.

  Trail cyklen sidder du oftes noget mere oprejst på - nogle kalder det en "sofa cykel", fordi det ser mageligt ud. Allerede her er der vundet lidt ift tyngden på overkroppen og dens søgen mod cyklens forende. Trail cyklen vil ofte køre med lidt mere vandring foran, hvilket løfter forenden og sammen med geometrien på kronrøret giver det en fladere kronrørvinkel. Du vil have en lidt længere akselafstand mellem hjulene, hvilket giver stabilitet, men kan også gøre meget smalle og gnidrede spor lidt udforende at køre. Med den fladere kronrørsvinkel vil cyklens geometri "æde" noget af den stejle fornemmelse, og der skal mere til, for at man får den der "falde ud over styret" følelse.

  Jeg vil igen anbefale dig at kigge efter en "trail" cykel, som skal booste din selvtillid mest muligt her i starten. Her vil den ofte køre med en kortere kædestag, hvilket gør den nemmere at udvikle sin teknik på, når der skal forceres forhindringer på sporet. Kortere kædestag vil gøre det nemmere at løfte forhjulet over forhindringer, og ikke mindst på sigt gøre det nemmere at lære andre gode tekniske kunnen. En kort kædestag og lidt højere forende vil gøre trail cyklen lidt mere udfordrende at klatre de helt stejle stigninger.


 • #8   2. maj 2018 Steder med rigtig "grov" kørsel og udfordrende nedkørsler, er en ægte trailbike KONGE! Men skulle jeg have en trailbike, så var det et krav, at man fra styret, kunne låse bagdæmperen, når det gik opad, eller man bare kørte, på mere flade xc spor

 • #9   2. maj 2018 Jeg elsker fart, på de mere flade spor. Nedkørsler er ikke min livret og da slet ikke, på en xc ged. Det hjælper dog, hvis man får sig en dropper på smiley

 • #11   4. maj 2018 Jack. Jeg er selvfølgelig nygerrig efter at høre om du har besluttet dig eller har du brug for mere hjælp? smiley

 • #12   4. maj 2018 Hejsa. Ja, selvfølgelig smiley Jeg har ikke købt noget endnu men fortsætter søgningen og prøvningen så snart jeg får lidt luft i arbejdsprogrammet til det.
  Takker mange gange for de brugbare input.


 • Efre
  Efre Tilmeldt:
  jul 2013

  Følger: 1 Emner: 10 Svar: 80
  #13   7. maj 2018 du kan købe min

  https://www.cykelgalleri.dk/canyon-cf-sl-7_9/id-79873


Kommentér på:
Ny cykel... Scott eller Canyon