{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
486 visninger | Oprettet:

Begynder MTB til skovkørsel {{forumTopicSubject}}

Hej.

Jeg har overvejet om man skulle begynde at køre lidt hygge MTB i skoven og er kommet frem til 2 cykler som passer mit budget og behov.

https://heino-cykler.dk/collections/stevens-bikes/products/stevens-applebee-27-5-mtb-2019-velvet-black

https://www.fribikeshop.dk/cykler/motion/mountainbikes/sort-cykel-hardtail-mtb-cannondale-trail-3-101-c26338m10xs

Hvilken ville i vælge og hvorfor?

Mathias


Kommentarer på:  Begynder MTB til skovkørsel
 • #1   10. apr I det prisleje ville jeg selv hellere kigge på en cube, radon, eller lign
  https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-reaction-pro-black-n-flashyellow-896070
  Sidste nye gear serie 1x12 fra shimano og en fornuftig Rock shox gaffel.


 • #2   10. apr Tak for svaret.

  Det vil jeg lige kigge nærmere på.

  Er det står forskel på luft dæmper frem for fjeder? Fjeder er selvfælgelig tungere men ellers andet man skal tage højde for?


 • #3   10. apr Man kan få gode fjeder forgafler, men de er desværre i den dyre ende.
  De billige fjeder mangler til at begynde med tilpasningsmuligheder. De er tunge og ikke ret stive i konstruktionen.
  Rock shox billige luft forgaffel er til gengæld udmærket og let at tilpasse.


 • #4   10. apr @Mathias

  Foretrækker du at købe i fysisk butik, eller er du åben for nethandel?


 • #5   10. apr Er villig til nethandel hvis den ikke kan fås i fysisk butik smiley

 • #6   10. apr Okay. Så kommer jeg lige med mine personlige pros og cons ved de to typiske typer af mtb starter cykler. Den klassiske danske XC ged, og den begyndende populære trail ged. XC og trail har noget og sige ift stellets vinkler og dimensioner - og ja, det kan en ny også tydeligt mærke forskellene på.

  Her er et svar/forklaring, som jeg tidligere har givet:
  En XC cykel har kort akselafstand og en stejl kronrørsvinkel, som gør, at den er rigtig god til at klatre med. Typisk er kædestagen også en fornuftig god længde, så den igen fokuserer på stabilitet opad. Ofte er dækvalg på en XC valgt ud fra, at cyklen gerne må løbe hurtigt frem for grovere dæk med mere greb. Når en ny skal køre nedad på den, så vil følelsen med at "ryge over styret" hurtigere komme, da cyklen mere er indrettet til at føreren "ligger" lidt mere ned mod styret. Tyngden vil gerne søge fremad, når der enten bremses eller køres nedad, og hvis overkroppen allerede er i en fremadrettet position, så skal der arbejdes noget med teknikken for ikke at få tyngden for langt frem. Det er ofte det, som går galt i mtb, når føreren ryger over styret på en nedkørsel og knækker nakke/kraveben. Forestil dig en stejl nedkørsel, hvor tyngden er på vej fremad, så rammer forhjulet ind i en rod/sten eller fx ned i et hul. Så kan forhjulet stoppe helt og med førerens tyngde allerede godt på vej forover, ja, så har du opskriften på et sygehusophold.
  Hvis du nu kunne få en cykel, som kunne hjælpe bare en lille smule på selvtilliden under nedkørsler og generel tilpasning til mtb verdenen, kunne det så ikke være fedt?
  Men har du en god mtb teknik, så kan du også køre tekniske nedkørsler, bikeparks og endda downhill på en XC cykel. Det er manden ikke cyklen.

  Trail cyklen sidder du oftes noget mere oprejst på - nogle kalder det en "sofa cykel", fordi det ser mageligt ud. Allerede her er der vundet lidt ift tyngden på overkroppen og dens søgen mod cyklens forende. Trail cyklen vil ofte køre med lidt mere vandring foran, hvilket løfter forenden og sammen med geometrien på kronrøret giver det en fladere kronrørvinkel. Du vil have en lidt længere akselafstand mellem hjulene, hvilket giver stabilitet, men kan også gøre meget smalle og gnidrede spor lidt udforende at køre. Med den fladere kronrørsvinkel vil cyklens geometri "æde" noget af den stejle fornemmelse, og der skal mere til, for at man får den der "falde ud over styret" følelse. Stellet vil have et lavere tyngdepunkt, så den er nemmere at kæntre i sving osv.

  Jeg vil anbefale dig at kigge efter en "trail" cykel, som skal booste din selvtillid mest muligt her i starten. Her vil den ofte køre med en kortere kædestag, hvilket gør den nemmere at udvikle sin teknik på, når der skal forceres forhindringer på sporet. Kortere kædestag vil gøre det nemmere at løfte forhjulet over forhindringer, og ikke mindst på sigt gøre det nemmere at lære andre gode tekniske kunnen. En kort kædestag og lidt højere forende vil gøre trail cyklen lidt mere udfordrende at klatre de helt stejle stigninger.

  I dit budgetleje på 7K ville jeg se på noget ala denne Nukeproof, som i min bog er et piv godt bud på den første rigtige mtb, man kunne starte med.

  https://www.wiggle.dk/nukeproof-scout-290-race-bike-deore-2020/


  profilbillede
 • #7   10. apr Jeg ville også 100% hellere tage en med mere trail orienteret geometri. Det er bare så meget sjovere at køre MTB på sådan en, hvis du har det ok med at midste et par sekunder på de kedelige sektioner smiley

  wiggle/chainreaction har flere gode bud på trail orienteret hardtails til gode penge fra både Commencal, Nukeproof, Vitus og NS bikes


 • #8   11. apr Jeg ville gå efter en med en ordentlig forgaffel (luft) kvaliteten er lidt højere på materiale.
  Dertil vil jeg foreslå en trek roscoe 7

  Vejledende pris er 8.500, men jeg er krejler og du kan godt få den til de 7.000-7.5000kr
  På nuværende tidspunkt.
  Den er med en god forgaffel, dropperpost og 1x12 gode justerbare bremser.
  Derudover kan du få den i en fysisk butik.
  Den er i to farver.
  Plusset ved den her er du her store luftige dæk som giver mere komfort. Men samtidig kan du udskifte dæk til tyndere hvis det er ønsker eller til 29" smiley


  profilbillede
 • #9   14. apr Jeg vil umiddelbart gå efter Cannondale - men check https://pronghornracing.dk/mtb/mtb-hardtails. Du kommer lige under 10kkr men du får klart bedre komponenter.

 • Tonni J
  Tonni J Tilmeldt:
  aug 2015

  Følgere: 8 Cykler: 2 Svar: 11
  #10   14. apr når du alligevel er der oppe i prisen ville jeg nok overveje at gi 1000kr mere og få noget med dæmper for og bag https://time2bike.dk/shop/herrecykler/mtb-fullsuspension/gt-mtb/gt-verb-elite/

  Vægten er dog højere, men vi snakker jo ikke XC cykler kan jeg forstå på det hele. Så her kan der opgraderes med tiden og man får en cykel der kan klare en hel del forskelligt terran, der er garanteret også andre full sus cykler der ude til den pris så det er bare at kigge hvis det er noget man vil have..
  Hvis du vil ofre mindre, kan du kigge på de forskellige varianter af Orbea MX modellerne. De har rigtig fede stel, og kan købes i forskellige kvaliteter hvad ang. det grej der er på.


 • #11   14. apr Af de to der ville jeg klart vælge Cannondale hvis du er størrelse medium eller over kommer den med 29" hjul, du får så vidt jeg ved en bedre forgaffel der som også har remote lock out og så SLX gear istedet for Deore

  Alternativt når du ikke er bange for at købe på nettet, så prøv at kigge på Canyon https://www.canyon.com/da-dk/mountain-bikes/hardtail/ der får man altså også en del for pengene


 • #12   14. apr Jeg ville tage summen af de svar du har fået og vælge en brugt med gode komponenter. Du kan helt sikkert finde en der har købt sin første cykel for et-to år siden, som derfor gerne vil sælge for at opgradere.

Kommentér på:
Begynder MTB til skovkørsel

x