{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.766 visninger | Oprettet:

Mail fra WeBike. {{forumTopicSubject}}

WeBike - Dæk for enhver smag.

De fleste har en mening om dæk og sikkert også en favorit. Det kan være de har haft en god oplevelse med netop det bestemte dæk, elsker designet eller aldrig haft en punktering på en specifik model. Uanset grunden, så har producenterne lagt utallige timer og formuer i at udvikle dæk, der netop skal give denne perfekte oplevelse.

Denne mail er dedikeret til dæk og vi vil give et overblik over de modeller vi anbefaler. Det afhænger af flere faktorer, som vejrforhold, ambitioner, budget og cykelmodel, så nedenfor har vi delt det op i hhv. landevejsdæk og mountainbikedæk. Dernæst i underkategorier efter funktion.

LandevejsDæk

Når du vælger dæk, skal du bestemme dig for hvad du er ude efter. Skal det være det hurtigste, letteste på markedet? Eller vil du være sikker på aldrig at punktere? Skal det være en mellemting?

Generelt kan du se efter flere ting:

TPI: Treads per inch giver et tal på vævningen i dækket. Flere tråde giver lavere rullemodstand og generelt bedre punkteringsbeskyttelse. Der kan dog være andre faktorer der spiller ind på punkteringer, såsom ekstra lag i dækket.

Vægt: Jo lavere vægt, jo bedre acceleration. Det er her - og på slangen - du henter den billigste effekt, hvis du vil mærke en vægtbesparelse. Få gram er mærkbart forbedrende, så vil du have en hurtigere cykel, så gå efter dækkene først.

Luftkammer: Skal du køre langt og ujævnt, er kammeret et sted at kigge. Større kammer giver mere komfort og ser du f.eks. Paris-Roubaix vil du opleve, at profferne allesammen kører med større kammer end de traditionelle 23mm.

Foldedæk eller kanttråd: Vi taler smidighed og vægt. Foldedækket er lettere og mere fleksibelt, hvilket igen giver en bedre rullemodstand. Når det er sagt, findes der glimrende kanttrådsdæk, der fungerer godt som træningsdæk. Er du pendler, kan det f.eks godt betale sig at købe et sæt kanttrådsdæk og lægge indlæg i.

Gummiblanding: Ofte refereret til som Compound. Dækker over hvilke og hvor mange typer gummi der bruges til dækket. Jo hårdere, jo mere fart og lavere modstand. Jo blødere, desto mere greb. Regnvejrsdæk bør f.eks være relativt bløde.

Punkteringer: De bedste dæk mod punkteringer, har typisk indlagt en ekstra beskyttelse i form af en anden type gummi eller en skumblanding. Det skal gøres så det ikke går udover egenskaberne på vejen - rullemodstand og greb - og heller ikke alt for meget udover vægten.

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Mail fra WeBike.

Annonce