{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Rette hjul/bygge et hjul op.
 • #1   18. sep 2012 Når man kan det, er det jo ikke svært smiley
  Men som nybegynder skal der lige læses nogle regler ind i hovedet, for at forstå konceptet.
  Man kan både samle hjul rigtig og forkert.
  Et forkert virker egentlig OK, men det ser bare ikke rigtig ud:-)

  Guide:
  http://sheldonbrown.com/wheelbuild.html
  http://www.ehow.com/videos-on_2070_bicycle-wheel-building.html


 • #2   18. sep 2012 Et forkert hjul virker ikke altid ok, afhængigt af, hvor forkert det er bygget... I værste fald, kan du sprænge egerne under acceleration eller nedbremsning... Derimod er et rigtigt bygget hjul vildt lækkert at se på og det holder... Jeg hr lige været en tur i Harzen på mtb på nogle hjul, jeg selv har bygget, hvor der er taget højde for alt kosmetisk... Logo på navene ud for ventilhul osv smiley jeg kørte med to andre, der kørte på Roval hjul, de havde en smadret og to bulede fælge, da de kom hjem, mine er stadig lige... Så det er ikke ligegyldigt, hvordan det bygges smiley

 • #3   18. sep 2012 Hej

  Det er ikke svært at rette hjul og skifte eger, det tager lidt tid de første par gange.Hvis du ikke har en hjul opretter kan du bruge en forgaffel og en bremse til for hjulet eller lade hjulet sidde i cyklen der er hængt op eller stildt på hovedet.
  http://www.youtube.com/watch?v=TcoSgl3qiHU Når du skal skifte en ege tager du bar den gamle ud tager dem med til cyklehandlerne (købe 2 nye, når der er røget en ryger der snart en til) og gør som i videoen men wheel truing.


  Jeg har selv lært at bygge hjul efter denne video på youtube. http://www.youtube.com/user/thebiketube. Det tager noget tid den første gang og man skal følge hans instruktion. (Jeg har prøvet at gøre det omvendt, det er jern besværligt, men jeg skulle lige prøve.) Det er nød vendigt at have en hjul opretter for at kunne måle om hjulet er ægget eller rundt. Jeg har købt en billig en den fungere fint. http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=33904. Hvis du har et gammelt hjul så brug det til at kigge efter mønsteret på egerne og mærke spændingen i dem, det giver en god følelse af hvordan det skal se ud og mærkes til sidst.

  Sidste råd er DT revolution eger er besværlige at arbejde med for de snor sig når man spænder dem. Det er ikke umuligt at bruge dem men det tager tid og man har rigeligt at holde styr på i starten, brug DT comp eger de gør det ikke. (og ja jeg skulle også lige selv prøe det for hvor svært kunne det være, det tog en evighed og jeg måtte spænde dem efter 2 gange). men efter at have bygget 8 - 10 hjul er det ikke noget problem)

  God fornøjelse. Det er fedt at kunne lave lige de hjul man vil og ikke væer bekymret over om man slår dem skæve ol.


 • #4   18. sep 2012 Hvis jeg finder en håndfuld gamle hjul til at øve mig på, vil det så være dumt at genbruge de gamle eger? Selvfølgelig skal hjulene ikke bruges bagefter, det er kun til at øve mig på at bygge hjul. Eller bliver eger strukket, vredet osv når de bliver monteret?

 • #5   18. sep 2012 Lyder som en super ide!

  Kender da også folk der har genbrugt egere uden problemer...


Kommentér på:
Rette hjul/bygge et hjul op.

x