{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
430 visninger | Oprettet:

Kortere frempind {{forumTopicSubject}}

Jeg har en ret lang frempind på min MTB, ca. 120-140mm, og jeg døjer lidt med sovende hænder og ømme skuldre. Derfor vil jeg prøve med en kortere frempind.
Valget står mellem en på 50mm og en på 70mm. Men udover min stilling på cyklen, har længden på frempinden så noget at sige? Jeg tænker mest på styreegenskaber.

Er der ellers noget som taler for hvilken af de to jeg bør vælge, eller er det bare at prøve sig frem?Kommentarer på:  Kortere frempind
 • M N
  M N Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Svar: 11
  #1   5. mar • #2   5. mar Hvis det er XC cykel så skal du ikke ned i 50mm Det kan være du bare skal sætte indrette den anderledes, hvis du kan så prøv at vende den om så den bliver vinklet opad, prøv at flytte alle spacere ned under frempinden, prøv at dreje dit styr, flyt evt din saddel lidt frem. Du holder sikkert hårdt om grebet og det skal du ikke, prøv at flytte noget af vægten over på din core og ben i steder for i hænderne

 • Tommy S
  Tommy S Online Tilmeldt:
  aug 2015

  Følger: 1 Svar: 7
  #3   5. mar køre selv xc og startede med 90mm og køre nu med 50 mm der er en verden til forskel jeg kommer aldrig til at køre med kæmpe frempinde igen. og havde samme problem med snorene og sovende finger, men det er væk nu.

 • M N
  M N Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 1 Svar: 11
  #4   5. mar Jeg har da henholdsvis 50mm og 65 på mine XC maskiner, og det er da nok noget af det bedste jeg har gjort.. Jeg føler jeg har meget mere kontrol over cyklen, og specielt ned af bakke

 • #5   5. mar #2
  Jeg har prøvet at rykke rundt på både sadel og styr, men det har ikke hjulpet. Har prøvet at lege med alle former for justering, bortset fra længden på frempinden. Derfor jeg vil prøve det nu.


 • #6   5. mar hvor stor din cykel? 120 mm frempind er minimum til XL ramme

 • #7   5. mar Jeg tror det er en medium? Mener det er en 18" eller 19"? Men den tidligere ejer har opgraderet meget på den, så man kan ikke regne med nogle standarder. Under alle omstændigheder er der noget galt og nu prøver jeg med anden frempind.

 • #8   5. mar Det er helt galt med den frempind så, den burde som standard være 90-100 mm på en XC i den str

 • #9   5. mar Men kan frempinden blive for kort? Som jeg har forstået det, giver en kortere frempind en mere kontant styring. Men hvad kan konsekvensen være, rent kørestillingsmæssigt?

 • #10   5. mar Hvis den bliver for kort i forhold til hvordan dit overrør er, så kan du i værste fald risikere at dit knæ rammer styret når du drejer, du får også en meget mere opretsiddende position. Jeg har selv kørt med 70 mm på en medium ramme og det var et udemærket kompromis syntes jeg, skal den være kortere så ville jeg finde en cykel med en anden geometri hvor en kort frempind passer til overrørets længde

 • #11   5. mar Har du en stærk core?
  Det hjælper at justere en cykel efter kørestil osv. Men en stærk mave og ryg gør at man ikke konstant hviler kroppen på styret.
  Blot en tanke


 • #12   5. mar Maller: Jeg har et par venner, som kører på L og XL cross-country/trail cykler med mellem 50mm og 70mm frempinde.. Som du selv skriver, så kan man ramme styret med knæene hvis frempinden bliver for kort, men der findes ikke en bestemt minimumslængde man kan smide ned over XC-cykler afhængigt af størrelse, da rammerne fra de forskellige mærker er forskellige. Eksempelvis har en XL Specialized Epic en 110mm frempind, mens en Scott Scale RC i XL har en frempind på 90mm.

  Dan S: Prøv dig frem med længden. Har du mulighed for at låne et par frempinde i forskellige størrelser kunne du evt. teste hvilken størrelse der passer dig, da længden som skrevet kan varierer en del afhængigt af cykel og rytter. Men er enig med Maller når han skriver at de 120-140mm virker til at være alt for langt, lige gyldigt hvilken størrelse cyklen har. Den frempind hører hjemme på en racer og ikke en mountainbike.


Kommentér på:
Kortere frempind