{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Retro SCO mrk. "Skandsen" 1967 Klassisk

4.433 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen cykel er oprettet og stemt ind. Opret din egen cykel

Anja E
Kvinde | 51 år | Oprettet: 14. jul 2014


Retro SCO mrk. "Skandsen" 1967

Type:
Klassisk
Stel:
Rammen er fra Smith & Co. og med flotte originale stafferinger

Stelnr.: S 33875D

Ang. billede nr. 9 - mærke et stykke under sadlen hvorpå der står:

Criterium De L`Europe
Leipzig 17-22/9-57
I Platz
4000 m
Mannshaftsfahrer
Sektion Radsport Der DDR
Forgaffel
Original
Bremser
Fodbremse
Dæk
For: 26x1½ Golden Boy
Bag: 26x1½ Semperit
Hjul
Originale egerfælge med fine originale stafferinger
Gear
Singlespeed
Styr
Stål forkromet:

"Phillips"
"Made in England"
Saddel
Brooks læder med fjedre
Ekstraudstyr
Original frakkeskåner og dynamolygte (tysk), ringeklokke med krone mrk. M Ruhla. Lås = basta
Bemærkninger
Jeg har længe gået og ønsket mig en gammel sort bedstemorcykel, men ikke en hvilken som helst sort bedstemorcykel - det skulle være en lokalproduceret en af slagsen (jeg kommer fra Odense) - min drøm gik i dag (23/9-15) i opfyldelse!!! Jeg er så glad for den, at jeg gerne vil præsentere den herinde.

Cyklen er årgang 1967 og måske solgt fra Skandsen Cykelforretning på Skibhusvej? I hvert tilfælde overtog SCO mærket Skandsen på et tidspunkt. Skandsen Cykelforretning lå samme sted som Victor Cykler ligger i dag. Jeg fik selv som barn cykler fra Victor Cykler, hvorfor jeg kender forretningen/stedet godt. Cyklen skal efter sigende kun have haft én ejer (foruden hende jeg købte den af selvfølgelig - det havde været hendes farmors cykel) og har tilbragt det meste af sit liv i en kælder. De fleste dele på cyklen skulle være originale, undtaget sadel, lås og kæde.

Lidt historie:

Kilde - Historiens Hus Odense: "Som et kuriosum i rækken af odenseanske cykelfabrikanter skal ikke glemmes skaberne af mærkerne ”Skandsen” og ”Vitesse”. Leopold Grønning startede egen forretning i 1949 på Skibhusvej 146. Navnet ”Skandsen” havde han arvet efter faderens forretning, der i mange år lå i Overgade. Men med fod under egen filebænk begyndte Leopold Grønning en eksklusiv produktion af racerstel til datidens cykelstjerner. Stellene blev bygget efter mål og var uhyre eftertragtede, ikke mindst efter at datidens største lokale navn, Palle Lykke, i midten af 50'erne vandt det ene løb efter det andet på både bane og landevej. Skandsen-cyklen blev samtidig kendt for sin patenterede hjulbenede forgaffel. Patentet og retten til navnet solgte Leopold Grønning senere til N.C. Bang og indkasserede herfor 10 kr. for hver cykel der, blev produceret".
Kommentér på:
Retro SCO mrk. "Skandsen" 1967
Annonce