Citybikes

Her på sitet får du gode råd, tips og tricks til, hvordan du finder den citybike, der passer bedst til dig. Desuden kan du læse om andres erfaringer.

En citybike er en hverdagscykel og er én af de mest populære cykeltyper i Danmark. Cyklen er kendetegnet ved, at den bliver brugt hyppigt og til korte, regelmæssige ture på relativt flade områder - ofte i byområder med flad asfalt. Deraf stammer navnet citybike. Citybikes bliver som regel brugt dagligt og er derfor bygget til formålet. I modsætning til mange former for sportscykler er en citybike designet til, at man kan cykle på den i det tøj, man nu måtte have på. Derfor er det ikke nødvendigt at have specielt cykeltøj på, når man cykler på en citybike. .

En citybike skal kunne bruges i al slags vejr. Derfor er det bl.a. meningen, at cyklisten skal kunne hoppe af og på cyklen rimelig hurtigt og uden større besværligheder. I modsætning til andre former for cykler er citybiken lidt tungere og vejer ca. 16-23 kg. Dette er noget tungere end fx de fleste racercykler, som fx kun vejer 6-10 kg. Selv om citybikes primært bliver brugt til relativt korte strækninger i byområder, betyder det bestemt ikke, at cyklen ikke kan anvendes til at cykle længere distancer.

En citybike findes både i en herre- og dameudgave. Her på sitet finder du informationer både om citybikes til herrer og damer.

Bremser
Overordnet set taler man om fire forskellige former for bremser bremser afhængig af, hvilken cykeltype der er tale om. Man taler om:

- Fodbremser
- V-bremser
- Rullebremser
- Skivebremser

En citybike har som regel både fodbremser og håndbremser, da den skal kunne bremse hurtigt og pludseligt, fx i forbindelse med lyskryds

Tips og tricks om citybikes

x