Cross cykler

En cross cykel minder overordnet set en del om en racercykel. Cross cykler adskiller sig dog fra racercykler på den måde, at de er mere velegnede til disciplinen cykelcross, som er et terrænløb (modsat cykelløb på en bane), der typisk udføres om vinteren. Dette hænger blandt andet sammen med, at cross cyklen er mere stabil og derfor er skabt til at kunne klare de forhindringer, som naturligt opstår, når man cykler i naturen om vinteren.

Hvorfor vælge en cross cykel?
Hvorfor skal du vælge en cross cykel? Den mest oplagte grund til at vælge en cross cykel er, at man på denne måde kan kombinere flere funktioner på én og samme tid. Hvis du fx synes, at det virker lidt voldsomt både at skulle have en almindelig cykel, en landevejscykel og måske en mountainbike til de lidt grovere cykelture, så kan du med fordel vælge en cross cykel. Ved at vælge en cross cykel kan du kombinere flere funktioner i én og samme cykel. Cross cyklen er med andre ord beregnet til dig, som gerne vil det hele på én gang, og som ikke vil gå på kompromis med nogen af delene. Et eksempel på dette kunne være, at du fx gerne vil kombinere mountainbikens stabilitet med racercyklens sans for fart. Dette kan fint lade sig gøre ved at vælge en cross cykel.

Cross cykel kontra racercykel
Hvorfor kan det være en fordel at vælge en cross cykel i stedet for en racercykel? Umiddelbart kan en cross cykel og en racercykel minde en del om hinanden, og det kan være svært at se nogen umiddelbar forskel på de to cykeltyper. Om en cross cykel eller en racercykel er den rigtige løsning for dig, handler i høj grad om, hvad du skal bruge cyklen til. Overordnet set er der den konkrete forskel, at en cross cykel har dæk med knopper, som i bund og grund minder lidt om dækkene på en mountainbike. I det hele taget er en cross cykel lidt mere robust på nogle områder, fordi den er beregnet til at blive brugt til cross cykling, hvor man fx nogle gange også løber med cyklen på skuldrene skuldrene. Hvis du har brug for en cykel, der skal fungere som en pendlercykel, kan en cross cykel derfor være en hensigtsmæssig løsning. Den kan nemlig holde til at blive brugt i et ujævnt og groft terræn, uden at den bliver ødelagt af dén grund. Pga. de grove dæk er en cross cykel også velegnet til at køre på våde og snedækkede veje. Med en cross cykel kan du således både køre på asfalt, stier, grusveje, mudder og sand. Der er derfor i høj grad mulighed for, at du kan variere terrænet og dermed gøre din cykeltur noget mere afvekslende.

At cross cyklen adskiller sig fra racercyklen betyder dog på ingen måde, at den ikke har nogen af racercyklens kvaliteter. Hvis du fx ønsker at bruge cross cyklen som en landevejscykel, så kan du sagtens gøre dette. Dette kan du fx gøre ved at skifte cross cykel dækkene ud med nogle helt almindelige racerdæk.

Udstyr
En cross cykel er bl.a. udstyret med 28" hjul og en mountainbike gear-teknologi, som gør, at du kan være sikker på en god fart og balance, når du cykler. Hvis du ønsker det, kan en cross cykel uden problemer udstyres med bagagebærer eller med skærme. Det understreger blot cross cyklens fleksibilitet og muligheder.

Mærker inden for cross cykler
Hvis du vælger en cross cykel, kan du vælge mellem forskellige mærker. Bl.a. kan du vælge mellem følgende mærker:

- Cube
- Nishiki
- Merida
- Vermont
- Specialized
- Principia
- Giant

Her på sitet kan du bl.a. læse om, hvordan de forskellige cross cykel brugere vurderer de forskellige mærker inden for cross cykler.

Gode råd om cross cykler

Cross cykler

Upload dine billeder

Brugte cross cykler og udstyr

Videoer

Billeder

x