Gode råd om Fixie cykler

Fixie cykler er i løbet af de senere år blevet en stor succes. Fx er cyklen blevet vældigt populær som en storbycykel, hvor den er blevet mere og mere synlige i bybilledet. En af de væsentligste grunde til cyklens succes hænger blandt andet sammen med, at den på visse områder skiller sig ud fra andre cykler. Fixie cykler er ofte farverige og personlige i deres udtryk. Stel, hjul og styr er ofte spraglede og har til hensigt at vise ejerens personlighed og individualitet. Alligevel er designet ofte enkelt, da der fx ikke er skærme på cyklen. Grundlæggende set er der to muligheder: Der er mulighed for selv at sammensætte og skabe sin egen cykel, hvor man fx selv sammensætter cyklen fx ved hjælp af genbrugsmaterialer. Derudover er det også muligt at vælge en færdig løsning, hvor man køber en allerede færdigdesignet cykel.

Faktisk er der opstået en hel kultur omkring denne form for cykler, hvor der går sport i at anvende så mange genbrugsdele som muligt. Dette handler ikke kun om at skabe en cykel, der er så billig som muligt, men også om at sende et signal om, at man genbruger materialerne og dermed signalerer et vist niveau af miljøbevidsthed.

Karakteristisk for fixie cykler
Derudover er Fixie cykler mere vedligeholdelsesfrie end mange andre cykeltyper. Dette hænger blandt andet sammen med, at gearene i denne form for cykler ikke umiddelbart kan gå i stykker, og at der i det hele taget er få dele på en sådan cykel, som kan gå i stykker. Én af forklaringerne på dette er, at der er tale om det såkaldte single speed gearsystem. Der er altså kun ét gear i denne cykel. Det vil fx sige, at cyklen både kan køre forlæns og baglæns, hvilket er noget af det, som er mest karakteristisk for denne form for cykler. Dette kræver, at den, som cykler, mestrer en bestemt bremseteknik, som det kan tage lidt tid at lære. Cyklen har også et fast cykelnav, som gør, at den ikke kan køre i friløb som andre cykler. Når man cykler, kører pedalerne i samme retning som baghjulet, uanset om baghjulet så kører forlæns eller baglæns, og det er nødvendigt, at cyklisten er meget bevidst om dette.

At cykle på en Fixie cykel kræver tilvænning af den simple årsag, at cyklen på visse områder fungerer så fundamentalt forskelligt fra andre cykler. Endvidere er der ikke nogen fodbremse på denne form for cykler. Cyklisten skal derfor træde konstant i pedalerne for at få cyklen til at bevæge sig i en bestemt retning. Derudover er det meget vigtigt at være bevidst om, at det ikke er nogen god ide at gøre brug af pludselige opbremsninger, når man cykler på en cykel som denne. Derfor kan man roligt tale om, at en Fixie cykel på visse områder er ret opsigtsvækkende og forskellig fra andre cykler.

Alt om Fixie

Fixie

Guides om Fixie

Køb brugt Fixie

Se fede videoer med Fixie

Se billeder

x