{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
694 visninger | Oprettet:

Rense og smøre kæde grundigt {{forumTopicSubject}}

Jeg vil høre, hvordan I renser jeres kæder?

Jeg har meget dårlig erfaring med at rense kæden, når den er monteret på cyklen. Der er stadig knaseri efter rensning og smøring, selvom jeg har prøvet flere forskellige måder, herunder sådan en boks med rensevæske, som kæden kører igennem.

Lige nu bruger jeg følgende procedure, som i hvert fald ender med en fuldstændig knase-fri kæde:

1) Kæden lægges i benzin et par timer og rystes godt i benzinen inden optagning.
2) Kæden drypper af en times tid.
3) Kæden vaskes i varmt vand med opvaskemiddel.
4) Kæden drypper af en times tid
5) Kæden tørres på radiator minimum natten over.
6) Kæden lægges i ATF-olie i nogle timer.
7) Kæden drypper af natten over.
8) Kæden monteres på cyklen og smøres med kædeolie og tørres af for overskydende smørelse.

Det virker meget omstændigt, men tager egentlig ikke ret lang arbejdstid. Dog er jeg træt af benzinen og overvejer petroleum i stedet for eller anden kraftig affedter.
Kommentarer på:  Rense og smøre kæde grundigt
 • Martin S
  Martin S Tilmeldt:
  maj 2017

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1
  #1   27. mar v7fDjq30rq1ReIHuaRsZGwi3QKhoCCqUQAvD_BwE

  Bruger denne. Sprøjter det på, og kører kæden rundt på cyklen mens jeg skifter gear for at fordele det helt. Skyller derefter med vand og tør den af med klud og lader det tør helt. Smør så derefter


 • #2   27. mar Den grundige model med kæden på cyklen:

  - WD40 Bike Cleaner på hård børste og kæden får en tur, gentag WD40 påførsel af børsten et pr gange.
  - Pulleyhjul, kassette og klinge får samme tur.
  - Skyl med vand.
  - Tør kæden af med klud.
  - Dynamic 2K kædeolie på.
  - Lad olien sidde på til cyklen skal bruges igen, hvor overskydende olie tørres af.

  Hurtige model:

  - Kæde, pulleyhjul og klinge tørres af med klud.
  - Olie på og tør overskydende af.

  MEN........ Hvis du nu primært kører på spor med sandet jord ala Slette mm., så er det nok bare the name of the game.


 • #3   27. mar Men synes I jeres kæder bliver rene af dette? De ser måske rene ud, men fornemmer I ikke at der er en masse skidt inde i rullerne?

 • #4   27. mar Det er en sliddel til 200-300kr, som skal skiftes hver 800-1000km. Så kan jeg få en kassette til at holde til 4 kæder, og det OK i min bog.

 • #5   27. mar Jeg tænker ikke så meget på prisen af kæderne, men mere modstand og mislyde/knaseri under kørsel. Måske er jeg bare sippet smiley

  Hvordan får du kassetten til at holde 4 kæder? Hvor lange er kæderne, når du skifter dem?


 • #6   27. mar Blot ved min beskrevne fremgangsmåde, og så skifter jeg lige inden, at kædeslidsmåleren plumper i ved 0.75

 • #7   27. mar Det virker imponerende. Men måske skal jeg prøve at skifte min kæde lidt før jeg plejer.

 • #8   27. mar Jeg pensler kæden grundigt med "morgan blue". Lader det trække 5-10min, og kører kæden gennem en park-tool kæderenser, og renser jokeyhjul/kasette med børste.
  Tørrer med en klud, så pensler jeg isopropyl alkohol over til at fortrænge fugt, og smører med muc off ceramic vet lube.

  Den der kæderenser virker rigtigt fint, i mine øjne, til at skylle det løse knas ud. Men tricket er at lade kæden blive blødt op i kæderens først.


 • #9   27. mar Måske skal jeg bare lade rensevæsken virker i længere tid

 • #10   28. mar Jeg bruger metoden med at tage kæden af og ligge den i en degreaser i ca et døgn.
  Jeg har altid gang i 2 kæder, så når jeg tager den beskidte af og smider den i degreaseren har jeg allerede en ren klar kæde til at sætte på.

  Efter kæden har lagt i degreaseren vasker jeg den i sæbe+varmt vand lader den tøre og på med ny voks. Hvorefter den ligger klar til når det bliver dens tur igen. • #11   29. mar Tidligere der pillede jeg kæden + af og brugte relativ lang tid på at gøre den ren hvorefter jeg fik børn og stoppede med det smiley ( desuden blev kæden + efter kort tid beskidt igen)

  Jeg piller dog jævnligt pulley hjulene af og gør dem rene og smør dem....kassetten gør jeg ren ved at pille baghjulet af og blæser det værste og meste væk med en kompressor ( roteren skruer jeg af)


  Kæden bliver tørret af med noget bremse rens på noget papir eller en klud.... Det tørre og så smørrer jeg rohloff oil på, det er en olie, der ikke virker alt for meget som en slags klister. Bliver kæden meget beskidt er det nemt at gøre rent...

  Der findes et hav af olier og har du først fundet en olie der er nem at gøre rent. Så har du fundet de vise sten. Vil skyde på jeg de sidste 10 år har prøvet minimum 8 forskellige slags kæde olier og jeg vender altid tilbage til den rohloff. Købte i vinters en muc off til 120 kr for en lille tube... Det lugter helt fanatiske af hubba Bubba tyggegummi og har en lækker konsistens, men det suger nærmest sand, mudder og snavs til Kæden og efter en tur står den fint på hylden og vil ikke blive brugt til cykler igen...

  Jeg er desuden blevet pænt glad dancoil smøremidler og bruger dem blandt andet til pulley hjul.


 • #12   29. mar Måske er det mere vigtigt at bruge at bruge tid på resten af drivlinjen. Jeg vil i hvert fald gerne undgå at pille kæden af hver gang.

 • Roland B
  Roland B Tilmeldt:
  nov 2016

  Følger: 3 Følgere: 4 Svar: 1
  #13   1. apr Jeg spuler kæde og kassette med haveslangen, bliver ved til vandet ser rent ud. Tørrer efter med en klud og påfører olie. Læg evt. cyklen på siden og dryp lidt olie der kan løbe ind i friløbet. Det hele tager 2 minutter og så er det op på cyklen igen. Med mindre man altså elsker at stå og nusse med diverse kemikalier...

 • #14   19. apr Hvis vejret er tørt som sidste sommer, og du kører på grus / i skov, så er det næsten umuligt at kæden ikke samler ting der kan give knase lyde. Bruger selv wet lube året rundt til et mix af grus og asfalt kørsel og høre ikke voldsom knasen.


Kommentér på:
Rense og smøre kæde grundigt