{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.759 visninger | Oprettet:

forskelle på MTB carbon rammer {{forumTopicSubject}}

Hej
Vil gerne opgradere min cykel med en carbon stel efter som jeg tjente lidt flere penge her i sommeres (:
Men kan ikke rigtig finde ud af hvilken det skal være
1: On-One Whippet 2500 kr.
2: Vision team xc 3000 kr.
Til On-One`n skulle jeg så købe nyt krankboks, forskifter, sadelpind og spænde bånd så alt i alt lidt over 3000 kr. Til Visionen skulle der kun ny headseat til.
Hvordan er disse rammer sammenlignet fx. med Scott`s scale modeller eller Giant`s osv.
Er der noget ud over vægten?
Håber i kan hjælpe (:
mvh. Mateusz


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • udskift af jord med muld i bede 3.000 kr.
  • Starthjælp til en benzinbil 220 kr.
  • inst af opvaskemaskine 500 kr.
  • Køleskabsreparation 1.380 kr.
  • Reparation af Samsung vaskemaskine 800 kr.
  • VVS-montering og -reparationer 1.300 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  forskelle på MTB carbon rammer
  • #1   29. jun 2012 Ikke for at virke arrogant, men skal du have en Carbon ramme der er god og bedre end en god alu ramme, så skal du smide mange flere penge.

    Skal ikke gøre mig klog på de to mærker du nævner iforhold til Scott, men Scott laver nogle af markedets bedste carbon rammer.


  • #2   29. jun 2012 Netop dette svar forventede jeg at få (:
    Men hvad er det der gør netop Scotts rammer bedre, lang de fleste rammer bliver alligevel produceret i Østen.
    Og der er rimelig meget besparelse på denne vision ramme fra 7000 til 3000.


  • #3   29. jun 2012 cannondale gir 99 år i garanti på deres carbon rammer smiley


  • #4   29. jun 2012 Nu er det ikke et spørgsmål om hvor de bliver produceret, men hvilke materialer og processer der bliver brugt i fremstillingen. Som sagt, skal ikke gøre mig klog på de to rammer du har nævnt, men tag f.eks Cannondales Carbon rammer, hvor den dyre version hedder Hi-mod. Den version er både lettere og mærkbar stivere. Ligesom der er forskel på alu legeringer, er der det endnu større på en god og dårlig Carbon ramme. Dermed ikke sagt at ikke hi-mod er dårlig, blot at du får hvad du betaler for.

  • #5   29. jun 2012 Hellere en god aluramme, frem for en billig slasket carbonramme.

    Pris og kvalitet hænger altid sammen.....


  • #6   30. jun 2012 tak for de mange svar (:
    Så det er bedst at jeg sparer lidt flere penge sammen og køber et bedre ramme (:


  • #7   1. jul 2012 Lyder som en god ide.

  • #8   1. jul 2012 kender i måske noget til Rock Machine`s Team carbon rammer?

  • #9   1. jul 2012 Kan sige at On-One 456 carbon rammen får rigtig god kritik i tests, den er stiv, tager gafler med vandring fra 100-160mm og har plads til 650b hjul hvis du skulle få lysten til at køre med lidt større hjul end 26", kan laves om til singlespeed.

    http://www.bikeradar.com/blog/article/first-impressions-on-ones-carbon-456-hardtail-24735/?pageno=2

    http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/mountain/product/review-on-one-carbon-456-xt-pro-42704

    Jeg ville ikke være bekymret fordi den ikke koster det samme som en Specialized eller Cannondale særlig ikke når man ved at der kun er en til at betale alle de dyre sponsor aftaler de har og som koster kassen, nemlig brugeren som selv skal købe den.

    Lidt snobberi findes over alt men det gør ikke man køre stærkere men man kan selvfølgelig prale lidt med det selv om man ikke kommer i nærheden af at kunne udnytte sådan en ramme 100%, køre man ture der tager tre timer skal man også overveje om man skal bruge en masse kræfter på at tage stød fra underlag eller om man skal ha en ramme som har lidt komfort også, den som køre stærkest i slutningen er den som har brugt sine kræfter fornuftigt.


  • #10   1. jul 2012 tak for svaret Carsten, læste også en del om deres XC ramme Whippet og kunne kun læse gode ting om den. Der er op til flere som kører Whippet proffesionelt og amatør maraton og løb i England osv. desværre er den ikke så let

  • #11   1. jul 2012 Om et stel vejer 1100gr eller 1500gr har ingen betydning så længe vi ikke taler om en ramme som vejer feks 2.5kg men så på den anden side så vejer en fullsuspension normalt 2kg+ eller en 29r vejer normalt også mere.

    Der er mange liredrenge som går meget op i stelvægt og aluskruer men det er kun den roterende masse og friktion som har en betydning.

    Med en ramme på 1500gr kan man sagtens lave en cykel som vejer under 10kg og det er uden juletræs udstyr, en relativ let garniture, en ordentlig box og så et godt men let hjulsæt som ikke flexer for meget og så selvfølgelig et sæt lette dæk til det underlag man køre på, hehe og har man en fedt % på over 6 så start med at smide de 2-300gr selv først, den vægt har samme betydning som som vægt på stel, den er stationær.

    Hvis du feks køre blandet kørsel skal du overveje om en Wippet er det rigtige for den er lang i overrøret så du ligger mere over cyklen (den er lavet til xc race) men med 456 der kan du lege lidt mere og stadig kunne finjustere lige til dit behov, Wippet påvirkes meget hvis du feks sætter en kort frempind på og vil virke lidt klodset af køre på.

    Du kan få en 456Carbon Limited Edt. til samme pris som Wippet rammen, den eneste grund til at Limited udgaven er billigere end de andre 456 skyldes at den ikke er lakeret blank som de andre og har sorte (meget mørkegrå) mærker på.

    Det er meget fint at der gives 99år garanti på de fine rammer til + 20000kr men jeg vil garantere at der ikke er en eneste bruger i hele verden som når at leve så længe og hvor mange har deres cykel mere end fem år ikke mange, skader sker også ret hurtigt hvis de sker (inden for første år) og skulle den gå i stykker efter garanti perioden så kan man stadig købe 4-5 nye rammer til samme pris som en af de andre koster og å har man nyeste udgave hver gang smiley

    Køber/bygger man cykel for at få en god rating her på CG jammen så køb en ramme med flotte farver, det er alligevel det hovedparten giver kritik efter smiley

    Det med at man får hvad man betaler for er ikke altid korrekt, det drejer sig om forståelse for materialer, markedsførings udgifter (reklamer, ryttere og hold) ofte får man slet ikke det man betaler for når man køber dyrt men man får helt sikkert bedre support fra leverandør da du allerede har betalt for den support.


  • #12   1. jul 2012 Tak for læsningen (: 456`s overrør er næsten lige så lang som Whippets. desuden så passer 456`erens geometri ikke til mine behov, for lille head angle.
    Jeg kommer alligevel ikke til at hoppe på min cykel eller køre aggressivt, så jeg tror at Whippet er mere mig da jeg kører noget singletrack osv.


Kommentér på:
forskelle på MTB carbon rammer

Annonce