Køb af brugte mountainbikes

Ved hver enkelt mountainbike finder du praktiske informationer om fx mærke, dæk, saddel, bremser, hjul, gear, forgaffel, ekstraudstyr. Derudover har vores brugere kommentere og delt ud af deres gode råd ved hver enkelt mountainbike. Disse råd kan du fx bruge, når du selv står og skal købe en brugt mountainbike.

Hvad skal du være opmærksom på?
Når du køber en brugt mountainbike, er der en række ting, som du med fordel kan være opmærksom på. Først og fremmest er det vigtigt at tjekke, om cyklens stel er i god stand. Det undersøger du lettest ved at tage en prøvetur på cyklen. Afhængig af formålet spiller det fx en rolle, om stellet er tykt, hvor store hjulene og dækkene er, og hvordan styret er skruet sammen. Stellet på de fleste mountainbikes er fx lavet af aluminium, men nogle mountainbikes er også lavet af carbon, titanium eller en blanding af flere af disse materialer. Carbon- og titaniumsstel er imidlertid noget dyrere end aluminiumsstel. Fælles for alle typer af stel er, at de ikke vejer ret meget. Derudover er det vigtigt, at mountainbiken ikke rasler eller larmer, og at styret ikke på nogen måde er sløret.

Hjulene skal sidde lige på cyklen, hvilket du kan tjekke ved hjælp af en hel simpel test, hvor du stiller cyklen op ad et træ. Hjulene skal stå lige. Træd et par meter tilbage med forhjulet længst væk. Når du kigger på cyklen, skal baghjulet dække over forhjulet. På denne måde kan du på en ganske simpel måde tjekke, at hjulene sidder lige på cyklen. Tjek også, om fælgene er slidte. Det er af mindre betydning, om kæden og dækkene er slidte, da de hører ind under kategorien løsdele og derfor let kan udskiftes uden større besvær. Desuden skal disse løsdele på en mountainbike skiftes med jævne mellemrum alligevel pga. slid. Derimod skal du være meget opmærksom på, om cyklen er rusten. Rust er et tegn på, at cyklen ikke er blevet plejet ret godt og bør få alarmklokkerne til at ringe.

Mærker af mountainbikes
Der findes forskellige mærker af mountainbikes. Fx findes der følgende mærker på markedet:

• Cube
• Canyon
• Scott
• Giant
• Merida
• Nishiki
• Downhill
• Ghost.

Hvilken mountainbike, du skal vælge, afhænger helt og holdent af, hvad du skal bruge cyklen til, og hvor intensivt du har planer om at bruge den.

Køb og salg
På CykelGalleri finder du endvidere aktuelle tilbud på forskellige nye mountainbikes. Derudover kan du købe forskelligt udstyr og tilbehør til din mountainbike såsom fx cykeltasker, cykelhjelme, forskellige former for cykelbeklædning (fx cykelundertøj, trøjer, bukser og handsker) samt beskyttelsesudstyr.

Tips og tricks

Billeder

Mountainbikes

Brugte mountainbikes

Videoer

Guide

x