{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
Kommentarer på:  Justering af bagskifter
 • #1   20. apr Her er min lille step by step guide til indstilling af bagskifter:

  Indstilling af bagskifter

  - Skift til mindste klinge for og mindste tandhjul på kassetten.

  - Af med kablet på bagskifteren og drej fingerskruen ved triggeren ( og ved bagskifteren – hvis den findes) alt hvad den kan med uret.

  - Se/hør om øverste pulleyhjul kører præcist over mindste tandhjul på kassetten. Juster High (H) skruen på bagskifteren, så det passer.

  - Tryk så let på bagskifteren, mens du kører rundt med pedalarmene, således den skifter til største tandhjul på kassetten (hold trykket på bagskifteren).

  - Se/hør om øverste pulleyhjul kører præcist over største tandhjul på kassetten. Juster Low (L) skruen på bagskifteren, så det passer.

  - Slip langsomt trykket på bagskifteren så kæden kommer tilbage til mindste tandhjul på kassetten.

  - Sæt gearkablet fast igen og sikre, at kablet ikke er slapt noget sted på cyklen. Det skal ikke sættes stramt på, blot så kablet ikke ”hænger”.

  - Skift EN gang ned på triggeren til bagskifteren, og der sker højst sandsynligt intet, når du kører rundt med pedalarmene. Hvis den allerede skifter nu, er kablet for stramt – FORFRA).

  - Mens du kører med pedalarmene, drejer du fingerskruen MOD uret, indtil bagskifteren skifter ned, og du stopper med at køre rundt med pedalarmene.

  - Så drejer du alt mellem 1 til 1½ omgang på fingerskruen MOD uret, og bagskifteren skulle nu være centreret over hvert tandhjul på kassetten. Antal drej med fingerskruen er vejledende, så her lytter og ser man, at kæden skifter som ønsket.

  Om fingerskruen: MOD uret = Strammer man wiren og kæden føres ind mod hjulet.

  MED uret= Slækker man wiren og kæden føres væk fra hjulet. • Tonni J
  Tonni J Tilmeldt:
  aug 2015

  Følgere: 8 Cykler: 2 Svar: 11
  #2   20. apr Jeg syntes godt nok din derailleur ligner at den sidder meget skævt, så det første du skal gøre er at få tjekket din derailleur hanger med special værktøj.

  Så kan du der efter justere på din high low skruge så det øverste derailleur hjul sidder lige ud for mindste og største tandhjul bag på, som TS skriver kan du afmontere kablet og bruge en finger til at flytte derailleur ud i max potition men det er ikke engang sikkert det er nødvendigt efter derailleur hangeren er rettet.

  Jeg havde prøve at skifte på skifteten og se om det køre flydende, hvis den ikke vil op i sidste eller ned i mindste kan low eller high skrugen fin justeres. Kablet skal dog også tjekkes at det ikke sidder for stramt og gør at den ikke kan skifte ned i mindste, det vigtigste er at fine grænsen til hvor kæden skal sidde så den ikke hopper ud over kanterne.


Kommentér på:
Justering af bagskifter

x